– Det tar mer timmar än ett vanligt jobb, men det är ett sätt att leva, säger Nathan Nuzzo som tillsammans med flickvännen Enikő Pongrácz driver foodboat i skärgården.

Det startade med creperiet Madam Flod för fem år sedan. Sedan ett par år har paret även en pizzabåt – ”Flytande deg” – som de byggt själva.

– Fast de kommer aldrig samtidigt eftersom det bara är vi två, jag och min flickvän. Så det blir bara en båt åt gången, säger Nathan.

Affärsidén är att kuska runt till olika platser i skärgården och sälja mat till hungriga turister och skärgårdsbor, helst när vädret är på topp. Vilka platser det blir och när får man läsa sig till Facebook.

– Vi planerar inte så långt i förväg eftersom det är vädret som styr och sedan meddelar vi på sociala medier, säger Nathan.

Numera brukar nyheten om matbåtens ankomst sprida sig snabbt, med så var det inte i början.

– Vi började från inget. Först visste vi inte alls hur vi skulle göra för att folk skulle hitta oss.

På Madam Flods meny står olika crêpes och galettes, franska pannkakor. Från pizzabåten Flytande Deg kan man köpa allt från en klassisk pizza Margherita till pizzor med tryffel, salami eller sardeller.

Nathan Nuzzo berättar att allt började som ett sidoprojekt. Då, 2017, när paret sjösatte sin första båt i Åkers kanal i Åkersberga jobbade Nathan fortfarande på Volvo cars i Göteborg, som innovationsledare.

Men jobbet på matbåten tog över. Från början hade paret sin hemmahamn i Vaxholm, men har sedan dess flyttat till Värmdö.

Nathan berättar att han älskat båtar sedan han var barn – han är född i Frankrike och har bott på öar runtom i världen, bland annat i Karibien.

Vad är roligast?– Att göra saker agila, På Volvo pratar man om att var ”agil”, att förändra processer. På båten kan man inte lära sig att vara agil, man måste vara det för att klara väder, logistik och annat. Det är himla kul problemlösning!

– Sen är det utsikten från arbetsplatsen. Stockholms skärgård är världens vackraste. Det är inget jobb – det är en livsstil.