Foto: Mostphotos

Pappa slog pojke på fotbollscup

En pappa har dömts för ringa misshandel av en pojke från Jordbro under en fotbollscup. Enligt domen i Stockholms tingsrätt ska han betala 12 000 kronor i böter.

  • Publicerad 15:37, 16 dec 2015

Det var i oktober 2014 som pojken var på Stora Essingen för att spela matcher för sin klubb IFK Haninge. Efter en match mot Brommapojkarna utbytte han enligt domen rejält fula ord med motspelare och deras anhöriga. En pappa till en pojke i motståndarlaget reagerade på pojkens språkbruk och ville veta var hans pappa var. Enligt domen puttade han sedan pojken och gav honom en smäll med öppen hand mot bakhuvudet.

En man som såg händelsen bekräftade under rättegången att pojken fått ett slag i bakhuvudet. Även pojkens tränare vittnade om hur pojken kom springandes till omklädningsrummet i ett mycket upprivet tillstånd.

Niclas Lindberg, ordförande i IFK Haninge, säger att denna sorts händelse är ovanlig.

– Så länge jag har varit aktiv i klubben har jag aldrig hört talas om något liknande, inte i den här digniteten.

Han menar att klubben från första början stått bakom pojken och hans föräldrar.

– Redan på plats var det självklart och vi kände att det behövde utredas.

Mannen från Västerort nekade under rättegången till brott och uppger att han bara klappade pojken på överarmen. Enligt hans advokat ska domen överklagas.

På Brommapojkarna säger ungdomsansvarige Tommy Söderström att det finns vittnen som stödjer pappans version, men som inte kunde närvara under rättegången.

– Om vi hade haft en förälder som betett sig på det viset hade den blivit uppkallad till styrelsen och avstängd från matcherna. Men flera vittnen har sett att pappan bara tillrättavisade pojken, och att han bara nuddade hans arm.