Kulturdagar. Mellan 16 och 18 oktober hålls kulturdagarna i Danderyd. "Det är viktigt att sprida glädje" berättar Helena Mannermo Spering. Foto: Mostphotos/Agnes Myrehed (kollage)

Pandemin stoppar inte kulturdagarna

Från jazz på Djursholms torg till stand-up för ungdomar på Fribergagården. ”Kultur i coronatider” anordnas nästa helg, meddelar kommunen.

  • Publicerad 16:30, 12 okt 2020

Kulturdagarna ställs inte in i år. Den kommande helgen blir det liv i luckan när kulturenheten på Danderyds kommun bjuder in till musik, pandemin till trots.

Sedan mars har alla evenemang sedan coronavirusets utbrott varit inställda.

– Även om det bara är ett begränsat antal platser så måste vi kunna sprida en bra känsla och lite glädje. Det är viktigt, säger kultursamordnare Helena Mannermo Spering.

Kräver föranmälan

Evenemanget kallas ”Kulturdagar i coronatider” och håller på under tre dagar, från den 16 oktober till och med den 18 oktober.

Det blir allt från musik på Eneby torg, stand-up för ungdomar på Fribergagården till jazzkonsert på Djursholms torg. Alla evenemang kräver dock föranmälan.

– Vi är väldigt försiktiga när vi gör detta för att hålla kontroll, säger Helena Mannermo Spering.

Årets kulturdagar samordnas av kulturenheten på Danderyds kommun. Fjolårets evenemang samordnades av kulturbiennalen, vars tur blir nästa år.

Helena Mannermo Spering påpekar att det är viktigt med musik när hösten kommer.

– För mig som jobbar med kultur är det här också jätteviktigt. Efter utbrottet har alla evenamang varit inställda. Kulturdagarna blir lite annorlunda än vad vi hade planerat, men det kommer finnas något för alla, säger hon.

Kulturdagarna

Fredag 16 oktober: Bibblan, Filuren och Musse, kl 9:30 och 10:20, Djursholms bibliotek. Stråkkonsert på Djursholms bibliotek, kl 16. Stand up comedy workshop, kl 16-20:30, Fribergagården. Danderyd big band på Eneby torg, kl 16:30.

Lördag 17 oktober: Konsert på Djursholms bibliotek, kl 14. Bibblan, Filuren och Musse, kl 13 och 14, Träffpunkt Enebyberg. En dans på rosor, kl 15, Djursholms torg. 

Söndag 18 oktober: Johan Stengård big band, kl 13 och 15, Noragårdsvägen 27

"Samtliga evenemang är anpassade till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är därför ett begränsat antal platser till varje evenemang", skriver kommunen. Mer information finns här.

Visa merVisa mindre