Palmegruppen har fått svar om två vapen

Palmegruppen har sedan de fått vapenuppgifterna i september nu skickat in två revolvrar för undersökning. – Vi jobbar väldigt intensivt nu, säger spaningsledaren Hans Melander till Expressen.

  • Publicerad 18:47, 24 maj 2018

Palmegruppen har nu skickat in två misstänkta vapen för undersökning till Nationellt forensiskt centrum, rapporterar Expressen.

De två revolvrarna hittades hemma hos vapensamlaren som är Skandiamannen Stig Engströms nära vän.

– Vi jobbar väldigt intensivt nu, säger spaningsledaren Hans Melander till Expressen.

Expressen har, efter avslöjandet i magasinet Filter, berättat om en numera avliden vapensamlare – nära vän till Engström –- och de förhör som hållits de senaste månaderna med hans dotter.

Palmegruppen har samlat in bilder och dokument om vapnen. Förundersökningsledaren Krister Petersson sade under onsdagskvällen till SVT:s Aktuellt:

– Vi har inte facit vid handen, så jag vet inte om vi har mordvapnet än. Men vi är intresserade av allehanda vapen.

Började med ett förhör

Journalisten Thomas Petterson på Filter förhördes kring Skandiamannens vapensamlande vän under ett förhör i slutet av september 2017.

Därefter har flera förhör hållits med dottern till vapensamlaren, med exfrun, och en tidigare säkerhetsansvarig vid Skandia.

Expressen avslöjar nu också att Palmegruppen, sedan de fått vapenuppgifterna i september, skickat in två vapen till Nationellt forensiskt centrum för undersökning.