Foto: Mostphotos

Påkörd vid Hettemarkshuset

En flicka blev på morgonen påkörd vid Hettemarkshuset. Bilisten som körde på flickan smet från platsen. Dessutom: BLÅLJUS från helgen.

  • Publicerad 10:19, 12 apr 2021

Det var vid niotiden på måndagens morgon som flickan var på väg över ett övergångsställe vid Fjärdhundragatan/Salavägen.

Enligt vittnesuppgifter till polisen blev en flicka i 15-årsåldern påkörd av en man i en röd Skoda. Han beskrivs vara i 60-årsåldern.

Flickan fick hjälp av vittnen att kontakta föräldrar och togs till lasarettet.

Övrigt blåljus, helgen:

Kungsgatan

Söndag 07.40

Olovlig körning mm. En ung man utan körkort misstänks ha vållat en trafikolycka på söndagens morgon. Bilen lämnades kvar i korsningen Kungsgatan/Thedde Jensens gata. Då poliosen uppsökte bilägarens hem blev den unge mannen misstänkt för att ha orsakat olyckan och han erkände.Han var enligt polisens sållningsinstrument också påverkad av alkohol och är därför misstänkt för grovt rattfylleri, alternativt rattfylleri.

Vallgatan

Fredag 15.45

Brand i villa. Tack vare ett snabbt ingripande kunde en brand förhindras på Korsängen under fredagens eftermiddag. En hoverboard som stod på laddning tog eld. Svart och vit rök steg från platsen. En boende och en granne med brandsläckare förhindrade något som kunde ha blivit avsevärt mycket värre.

Vårfrukyrkan

Fredag

Klotter. En persons dödsdag uppmärksammades genom klotter på kyrkans dörr och trappsteg under torsdagen.

”Känns galet bra”

Nyheter Den 20-årige Örsundsbrobon Elias Öberg längtar att få gå ut och dansa med vänner igen. Så pass mycket att han gjort en låt på ämnet. En låt som tagit sig hela vägen till final i musiktävlingen P4...fredag 14/5 10:26

Sångstund för små ska ske stirrande på skärm

Nyheter Det 14 maj hålls en glad sångstund för de allra minsta och deras vuxna. Evenemanget sker via dataprogrammet Teams.torsdag 13/5 1:15