En cyklist har avlidit efter att ha blivit påkörd av en lastbil på Bromstensvägen i Spånga. Foto: Mostphotos

Påkörd cyklist har avlidit

I morse blev en cyklist påkörd av en lastbil på Bromstensvägen i Spånga. Skadorna var så allvarliga att personen nu har avlidit.

  • Publicerad 14:21, 4 maj 2017

Olyckan inträffade vid sextiden i morse. Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till platsen och personen fördes till sjukhus i helikopter. Men cyklistens liv gick inte att rädda. Vid lunchtid meddelade polisen att personen avlidit. Anhöriga är underrättade.

Olyckan inträffade vid korsningen Bromstensvägen/Gamla Bromstensvägen.

– Föraren ska ha kört på Bromstensvägen i riktning mot stan från Spånga. Olyckan ska ha skett i korsningen, när lastbilen skulle svänga till höger, säger Mats Eriksson, kommunikatör hos polisen.

Lastbilschauffören misstänks nu för vållande till annans död.

– Vi utreder vidare om föraren kan dömas för detta.

Polisen kommer nu att hålla förhör med föraren, samt utföra en teknisk undersökning av lastbilen. Polisen vill i nuläget inte gå ut med ytterligare uppgifter om den avlidna.

"Behövs hårdare lagar"

Krister Isaksson är trafikplanerare och cykelexpert. Han menar att det enda som kan förebygga den här typen av olyckor är hårdare lagstiftning för vilka fordon som får köra på vägarna.

– Det är fordonen det är fel på, förarna har ingen sikt och de kör på chansning – och vi fortsätter acceptera det. Ska de här tyngre fordonen vara kvar på vägarna måste de utformas på ett annat sätt, med bättre sikt. Tekniken finns, men ingen kommer frivilligt bekosta det om inte lagstiftningen finns, säger han.