I måndags öppnade We Are Padel en hall med 14 banor i Vargmötet, den största i Vallentuna.

På Nordic Wellness strax intill fanns redan sex padelbanor. Och anläggningarna blir bara fler, de flesta i södra kommundelen.

Christoffer Lilja, vd på We Are Padel, är inte orolig över konkurrensen.

– Men det är såklart att man är nyfiken på hur det kommer att utvecklas framåt. Vi har en tydlig vision att vi vill bygga padel i Sverige. Jag är gammal fotbollsmålvakt. När konkurrensen kommer får man utvecklas, säger han.

WAP:s nyöppnade hall på Lindövägen liknar de flesta andra på utsidan: en grå plåtlåda som inte kan anklagas för att försköna omgivningen.

Det är på insidan den sticker ut.

– Om man kollar på hur padel varit bakåt har man smällt upp banor oavsett hur de ser ut. Vi har lounge, sittytor, omklädningsrum. Det ska vara mycket vardagsrumskänsla och man ska känna sig väl omhändertagen. Vi trycker mycket på bemanning.

Anläggningen skulle från början ha lanserats som Pablo's Padel & Social Club. Några killar i 30-årsåldern på ett sidobolag till Nordiska Galleriet planerade och byggde den. Och sålde till WAP.

– Den är lite mer premium än om vi själva hade byggt.

Padel är en sport som vuxit starkt på senare år, något som WAP:s expansion är ett tecken på.

– Jag började på företaget i maj. Då hade vi tre anläggningar i Örebro, en i Haninge och byggde i Torsby och Söderhamn. I dag har vi runt 70 som det är spel på. Det har gått fort, säger Christoffer Lilja.

I Vallentuna hade bygg- och miljötillsynsnämnden under våren ansökningar om nya hallar och banor uppe på nästan varje möte.

"Det är inte klokt, de växer upp som svampar överallt", sa nämndordföranden Elwe Nilsson, M, till Mitt i Vallentuna i maj samtidigt som han uttryckte tvivel på att det fanns underlag för alla.

Men nämnden kan inte säga nej på de grunderna.

– Man tittar på varje ansökan för sig, säger bygglovchef Senad Glamocak. Men att säga nej med hänvisning till att det redan finns för många padelbanor går inte.

Det finns godkända bygglov för ytterligare 38 banor medan ansökningar för sex banor väntar på beslut.

Bara en ansökan har fått avslag.

Att det skulle byggas mer padelbanor just i Vallentuna än på andra håll är inte Senad Glamocaks intryck.

– Min känsla är att det byggs lika många padelbanor i åtminstone hela Stockholms län.

Christoffer Lilja tror inte att peaken är nådd.

– Alla är välkomna oavsett kön, bakgrund och ålder. Det är viktigt för oss. Padel är det roligaste som finns, varför ska inte alla kunna spela.

Särskilt vill han nå ungdomar och barn och berättar att deras yngsta spelare bara är tre år.

– Och med tanke på hur fint det är på Pablos så hoppas vi locka hit spelare från hela Stockholm.