Tas bort. Bilparkeringen bakom Willys försvinner och får ge plats åt två padelbanor. Foto: Mattias Kamgren

Padelbanor planeras på Willys parkering

Gillar du padel och bor i Sköndal? Snart kan du spela på hemmaplan. Två utomhusbanor planeras vid nya handelsplatsen, mellan Willys och Tyresövägen.

  • Publicerad 05:30, 27 aug 2021

Sedan tidigare är det bestämt att Plantagen, Systembolaget, Max och Nordic Wellness ska öppna vid infarten till Sköndal.

Nu ser det ut som att handelsplatsen också blir hem för stadsdelens två första padelbanor.

Fastighetsägaren SCHJ Sköndal har fått bygglov för två utomhusbanor mellan Willys-huset och Tyresövägen.

– Vi hade lite yta över som vi tycker det skulle vara roligt att göra något av. Eftersom vi själva spelar padel och vet att det är en populär sport så sökte vi bygglov, förklarar Henrik Söderberg, delägare i bolaget.

Ytan han syftar på är i dag parkering med ett tjugotal platser. De flesta är för Willys personal men några är för kunder.

Har för många p-platser

Visst är padel poppis – men varför bygga bort parkeringsplatser, kanske du undrar? Svaret är att handelsplatsen i dag har fler p-platser – totalt cirka 280 – än vad avtalet med Stockholms stad tillåter.

– I exploateringsavtalet med Stockholms stad står att det ska vara max 260 p-platser. Därför ska vi konvertera de här platserna till padelbanor, säger han.

Maxtaket för antal p-platser sänktes under planeringen av handelsplatsen, på grund av oro för ökad trafik och köbildning i närområdet.

Hur ser ni på risken att det blir parkeringsbrist när det öppnar fler verksamheter och ni samtidigt tar bort p-platser?

– Blir det så får vi prata med Stockholms stad. Det är möjligt att en del av ytan bakom lastkajen skulle kunna görs om till personalparkering, svarar Christopher Taube, en annan av delägarna.

Kan öppna i vår

Än har arbetet med padelbanorna inte påbörjats. Fastighetsägaren hoppas att de kan vara på plats och klara för spel i maj.

– Eftersom vi spelar själva vet vi hur svårt det är att få tag i tider. Vi har sett att folk går ut väldigt tidigt och spelar, en del redan i mars, säger Henrik Söderberg.

För den otålige finns padelbanor bland annat vid Flatenbadet, där fyra utomhusbanor öppnade i våras.