Nytt gym i Friskis lokaler. Såhär ser byggnaden ut nu, till hösten ska Sats flytta in i lokalen och bygga tre padelbanor i slottshallen. Foto: Maria Svensson

Padelbanor flyttar in i lokalen vid slottet

Nu förvandlas Friskis gamla lokaler vid Näsby slott till en padelanläggning och gym.

  • Publicerad 18:00, 29 jun 2021

Vi hoppas att tre badelbanor står på plats i slutet av året

Friskis och Svettis som legat bredvid Näsby slott har flyttat ut från Slottshallen. Nu planerar Niam som äger området för att bygga padelbanor i lokalen.

– Det tog ganska lång tid att få bygglovet, vi hade hoppas att vi ganska snabbt skulle kunna renovera lokalen. Men vi hoppas att tre padelbanor står på plats i slutet av året, säger Rikard Henriksson, vd för Niam som äger området.

Det är Sats som flyttar in i lokalerna och som kommer att ansvara för uthyrningen av banorna som ska ligga inne i den gamla gymnastiksalen.

– Dels så nyttjades inte den stora gymnastiksalen i så stor utsträckning och sen vet vi att det är ett extrem stor tryck på att hyra padelbanor i Täby, det är nästan omöjligt att få en tid. Därför tror vi att det passar, säger han.

De har även planer på att bygga en padelbana utomhus vid slottet.

– Det är såklart viktigt att området håller karaktären, men om det inte stör så tycker jag att man kan göra det, säger Rikard Henriksson.

Nya lokaler i Bergtorp

I juni öppnade Friskis och svettis i nya lokaler på Fogdevägen i Bergtorp. Efter att ha haft öppet i drygt en vecka har flera nya medlemmar hittat tillbaka.

– Med tanke på att vi fortfarande har restriktionerna och nya lokaler så har det gått över förväntan. Gamla och nya medlemmar har tittar förbi. Det roligaste är att våra seniorer har kommit tillbaka till oss efter att flera har fått vaccin, säger Jan Eriksson, verksamhetschef för Friskis och Svettis i Täby.

Varför flyttade ni ut från Slottshallen?

– De ville göra en större renovering av lokalen och den kostnaden mäktade vi inte med, säger han.

350 nya bostäder

I Näsby slottspark fortsätter bygget med att skapa 350 bostäder. Just nu byggs ett nytt kvarter med lägenheter mellan Djursholmsvägen och Näsbyviken.

– Vi ser att försäljningen har ökat den senaste tiden. Vi har sålt 85 procent av det som som legat ute för försäljning, säger Rikard Henriksson.

Ny lokal. Friskis och Svettis har flyttat in i sina nya lokaler på fogdevägen i Bergtorp i juni. Foto: Friskis och Svettis

Några av banorna i norrort:

I Täby finns det banor vid galloppfältet, både inomhus och utomhusbanor och drivs av Svea Padel.

I Danderyd hittar man banor i hallen Good to great banor, både inomhus och utomhus.

Österåkers har flera padelbanor bland annat på Österåkers golfklubb som har flera utomhusbanor.

Vallentuna kommun arrenderat ut mark på Vallentuna IP där man kan spela. Padelbanor finns även i Brottby, på Move Wellness.

Visa merVisa mindre