SPEGELBLANKT. Is och vatten stötte paddlarna när de drog igång men starten har varit bra enligt arrangören Pelle Stafshede. Foto: Pelle Stafshede/Roger Borgelid

Paddling i 144 timmar för Musikhjälpen

144 timmar med kajaker längs Kungsholmen och Stora Essingen. Så ska initiativtagarna paddla ihop pengar till Musikhjälpen.

  • Publicerad 11:37, 14 dec 2021

I går drog årets upplaga av Musikhjälpen igång under ledning av Anis Don Demin, Brita Zackari och Oscar Zia där temat är ”För en värld utan barnarbete”.

För  Pelle Stafshede och hans kollegor på kajakföretaget Melker of Sweden, var det också startskottet för deras återkommande insamling ”Paddla för Musikhjälpen”.

FILM: Här glider ett flytande luciatåg på Riddarfjärden

I år är utmaningen att hålla två kajaker igång runt Kungsholmen under hela programmet. Totalt blir det 144 timmar fördelat på tvåtimmarspass där paddlingssugna kan anmäla sig.

Men starten med en luciapaddling under måndagskvällen stötte på patrull i form av is.

Då kallades en isbrytare och paddlingssträckan lades om. Och paddla har det gjorts redan.

– Det har gått bra. Vi har brutit is så nu är vi igång. Vi kan inte paddla runt Kungsholmen men nu paddlar vi längs Hornsbergs strand till Tranebergsbron och där kommer vi bryta mer is så vi kan paddla runt Stora Essingen istället, säger Pelle Stafshede.

De utgår från Pampas Marina där de även byggt upp ett högkvarter med vedeldad bastu, pizzaugn och annat mys för att värma deltagarna efter sina paddelpass och andra besökare. Och trycket har varit stort.

– Det har varit helt fullbokat så nu släpper vi på fler platser och kommer ha fem platser per pass och det bokas på redan nu så det är jättekul.

De har gjort liknande paddelinsamlingar i Musikhjälpen sedan 2016 och hoppas nå över 100 000 kronor den här gången. Under lördagen planerar de även för olika föreläsningar samt erbjuda prova på vinterpaddling.

– Det blir större och större för varje gång. Det som är roligt är att vi gör något tillsammans för en större sak. Det är där man hittar drivkraften och det är alltid relevanta ämnen som Musikhjälpen tar upp.

KYLIGT. Kajakerna kommer pendla längs Hornsbergs strand och runt Stora Essingen. Foto: Pelle Stafshede

Prova-på-vinterpaddling

Musikhjälpen äger i år rum i Norrköping, 13-19 december.

Paddla för Musikhjälpen håller till vid Pampas Marina. På lördag 18 december erbjuds inspirationsföreläsningar mellan 11-12 samt prova på vinterpaddling mellan 12-16. Deltagare swishar valfritt belopp till Musikhjälpen. För mer information och länk till insamlingsbössan se paddlaformusikhjalpen.se