På turné genom Roslagens badplatser

Det var en rejäl värmesmocka som träffade Stockholms län förra veckan. Mitt i fann sig fort, drog på badbyxorna och bestämde sig för att testa några av våra populäraste badplatser.

  • Publicerad 15:16, 13 maj 2016

Plötsligt var sommaren här.

Och vi kände att det var vår plikt att både testbada och samtidigt presentera några av årets nyheter på Södra Roslagens badplatser.

Badturnéns första stopp, Ösbysjön i Danderyd, kommer i sommar att få konstnärlig utsmyckning.

– Det är ett par konstnärer som ska sitta och måla i några av de gamla omklädningsbyggnaderna vid Ösbybadet, säger Lars-Bertil Jansson, platschef på Stockhagens idrottsplats.

I Vallentuna besöktes Kvarnbadet, som öppnar först den 27 maj. Här bygger kommunen, tillsammans med Vallentuna gymnasiets bygglinje, ett sprillans nytt soldäck.

– Nytt för i år är också att det kommer att finnas knattebio vid badet, säger Ingela Jansson chef på idrott- och friluftsenheten i Vallentuna.

Reporterfavoriten Rönningesjön i Täby fick mycket kärlek förra året, bland annat genom en ny grillplats.

– Så i år kommer det bara att handla om att se till där fint och funktionsdugligt för badgästerna, säger Thomas Rüdén chef för sport- och friluftsanläggningar i Täby.

Sista stoppet Österskärs havsbad bjuder inte heller på några nyheter i år men där gläds man åt och jobbar hårt för att möta den tidiga säsongen.

– Vi är i full gång med att klippa gräs och styra runt sanden, säger Peter Kjell sport och friluftschef i Österåker.