På kräft- och surströmmingsskivan kommer även Författaren Camilla Brinck signera böcker. Foto: Mostphotos

På torsdag kommer centrum lukta skunk

På torsdag fylls Sturegatan, Stationsgatan och Sundbybergs torg av liv och fest – och en omstridd doft. Det är dags för årets kräft- och surströmmingsskiva.

  • Publicerad 07:46, 27 aug 2018

Kommunstyrelsens ordförande, Mikael T Eriksson, inviger årets kräft- och surströmmingsskiva vid klockan 17 på torsdag.

Scener för olika framträdanden kommer att ställas upp på Sturegatan och Sundbybergs torg. Bland annat kommer Sundbybergs storband att spela och Sundbybergs roligaste ordvitsare ska utses.

Lions Club Sundbyberg serverar så klart surströmming och kräftor. Detta kommer ske vid Hemköp respektive på Nybergs torg.

På torget ordnas också ”barnens karneval” med hoppborg och besök av figurerna Musse & Helium. Författaren Camilla Brinck kommer även finnas på plats för att signera böcker.

Mellan klockan 17-18 anordnas också stadsvandringar där mer information om idéerna kring torg, trafik och ny bebyggelse i den nya stadskärnan, utlovas.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Efter förra veckans nedgång – fler Solnabor testar positivt

Nyheter Men smittspridningen fortsätter minska i Sundbyberg Efter förra veckans försiktigt glädjande siffror i Solna har smittspridningen åter gått upp, visar färska siffror från Folkhälsomyndigheten. I Sundbyberg fortsatte smittan att minska för andra veckan...torsdag 6/5 15:49

Slarv med upphandlingar kan ge miljonböter

Nyheter Konkurrensverket drar Sundbyberg till domstol Sundbybergs stad har slarvat med upphandlingar av städtjänster och nu kräver Konkurrensverket att staden betalar en miljon kronor i upphandlingsskadeavgift.onsdag 5/5 11:21

Gäng med munskydd rånade tonåring

Nyheter Omringade och slog I Rissne blev en tonåring omringad av flera personer med munskydd som slog och rånade honom.tisdag 4/5 20:17