Vanadisbadet. Utomhusbadet ligger i Vanadislunden i Vasastan. Foto: Sanna Källdén

Nu öppnar bassängbaden

Redo för ett dopp med doft av klor? På måndag öppnar Stockholms fem bassängbad för säsongen.

  • Publicerad 14:33, 14 maj 2021

I förra veckan skrev Mitt i om att stadens utomhusbassänger fylldes med vatten och förbereddes inför årets badsäsong, då inför ett utsatt preliminärt datum för öppning.

Baden i stan kan öppna redan om en vecka

Men nu är det bestämt att Stockholms fem utomhusbad kommer att öppnas på måndag 17 maj, vilket är tidigare än vanligt. En anledning till att staden ville öppna tidigare är att tillgången till inomhusbad har varit begränsad under året.

– Det känns oerhört viktigt att kunna tidigarelägga öppnandet av Stockholms uppvärmda utomhusbad i år. Det ger stockholmarna möjligheter till både välbehövlig simträning och bad från och med nästa vecka, säger idrottsborgarråd Karin Ernlund (C) i ett pressmeddelande.

Max antal besökare varierar beroende på hur stor yta man kan vistas på runt bassängerna på Kampementsbadet, Vanadisbadet, Järvabadet, Eriksdalsbadet och Nälstabadet. Dusch-och ombytesmöjligheter kommer även att variera beroende på pandemilagens begränsningsförordning.

Från och med den 17 maj tillåts även all organiserad idrottsverksamhet för vuxna födda 2001 och tidigare. Den verksamheten är redan igång för personer födda 2002 eller senare.

– Jag är glad att årstiden tillåter att vi kan öppna våra utomhusbassänger, och uppmanar alla som vill simma och bada att besöka våra anläggningar utomhus. Vi kommer också att erbjuda gruppträningsaktiviteter utomhus i anslutning till våra anläggningar, säger Karin Ernlund, i ett pressmeddelande.

Det planeras även för att simhallar och gym successivt ska öppna för en bredare allmänhet. Just nu är dessa verksamheter öppna för allmänheten genom simskola och personer med fysisk aktivitet på recept.