Papegojan Pärla med matte Paula Mendelowitz. Foto: Linn Hedesström Blad

På lördag snackas goja i Tuvanparken

Det kommer att snattras och snackas mer än vanligt i Tuvanparken på lördag. Då ordnar nämligen Sundbybergsbon Paula Mendelowitz och Sveriges Tamfågelförening en papegojträff här.

  • Publicerad 13:48, 28 jun 2018

Vanligen brukar de vara mellan 5-10 tamfågelälskare som ses i Hagaparken en gång i månaden på sommaren. På lördag har de flyttat till Tuvanparken och kommer också att sitta vid Brasseri 19 och snacka goja, som  Paula Mendelowitz vitsigt nog uttrycker det.

– I Hagaparken har vi brukat sätta upp ett tält med nät där fåglarna kan flyga. Nu kommer vi att ha dem i sele, så de kommer inte att flyga fritt, säger hon.

Mellan klockan 11-15 är planen att fåglarna kommer att finnas i parken och nyfikna får gärna komma och byta ett par ord.

– Just nu är det underbart papegojväder ute, de gillar när det är varmt och skönt, säger Paula Mendelowitz som själv kommer att ta med sig amazonpapegojan, Pärla.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15