Papegojan Pärla med matte Paula Mendelowitz. Foto: Linn Hedesström Blad

På lördag snackas goja i Tuvanparken

Det kommer att snattras och snackas mer än vanligt i Tuvanparken på lördag. Då ordnar nämligen Sundbybergsbon Paula Mendelowitz och Sveriges Tamfågelförening en papegojträff här.

  • Publicerad 13:48, 28 jun 2018

Vanligen brukar de vara mellan 5-10 tamfågelälskare som ses i Hagaparken en gång i månaden på sommaren. På lördag har de flyttat till Tuvanparken och kommer också att sitta vid Brasseri 19 och snacka goja, som  Paula Mendelowitz vitsigt nog uttrycker det.

– I Hagaparken har vi brukat sätta upp ett tält med nät där fåglarna kan flyga. Nu kommer vi att ha dem i sele, så de kommer inte att flyga fritt, säger hon.

Mellan klockan 11-15 är planen att fåglarna kommer att finnas i parken och nyfikna får gärna komma och byta ett par ord.

– Just nu är det underbart papegojväder ute, de gillar när det är varmt och skönt, säger Paula Mendelowitz som själv kommer att ta med sig amazonpapegojan, Pärla.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36