Papegojan Pärla med matte Paula Mendelowitz. Foto: Linn Hedesström Blad

På lördag snackas goja i Tuvanparken

Det kommer att snattras och snackas mer än vanligt i Tuvanparken på lördag. Då ordnar nämligen Sundbybergsbon Paula Mendelowitz och Sveriges Tamfågelförening en papegojträff här.

  • Publicerad 13:48, 28 jun 2018

Vanligen brukar de vara mellan 5-10 tamfågelälskare som ses i Hagaparken en gång i månaden på sommaren. På lördag har de flyttat till Tuvanparken och kommer också att sitta vid Brasseri 19 och snacka goja, som  Paula Mendelowitz vitsigt nog uttrycker det.

– I Hagaparken har vi brukat sätta upp ett tält med nät där fåglarna kan flyga. Nu kommer vi att ha dem i sele, så de kommer inte att flyga fritt, säger hon.

Mellan klockan 11-15 är planen att fåglarna kommer att finnas i parken och nyfikna får gärna komma och byta ett par ord.

– Just nu är det underbart papegojväder ute, de gillar när det är varmt och skönt, säger Paula Mendelowitz som själv kommer att ta med sig amazonpapegojan, Pärla.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10