Den 55-åriga mannen hittades på marken nedanför sin balkong. Foto: Anna Z Ek

Överklagar inte friande dom efter balkongdöd

Den friande domen angående vållande till annans död efter ett balkongfall i Hökarängen står sig. Åklagaren överklagar inte det i tingsrättens beslut som rör dödsorsaken. Två av de åtalade riskerar dock fortfarande längre straff för stöld.

  • Publicerad 07:50, 18 jul 2018

En 55-årig man hittades blodig på marken utanför ett hyreshus i Tobaksområdet i Hökarängen 1 februari. Mannen avled och polisen misstänkte att han hade ramlat ned från sin balkong.

Senare greps tre män som misstänktes för att ha legat bakom dödsfallet.

De åtalades för rån och grovt vållande till annans död, men tidigare i sommar friades de från båda anklagelserna i Södertörns tingsrätt.

Nu har även det sista datumet för att överklaga domen passerat.

I måndags skickade kammaråklagare Sara Malmhester in sin överklagan, och den nämner ingenting om den friande domen som rör dödsorsaken.

Överklagar andra händelser i domen

Malmhester väljer dock att yrka på högre straff för andra händelser i samband med dödsfallet.

En av männen, en 46-åring bosatt i Farstaområdet, dömdes av tingsrätten för stöld till fängelse i två månader för att bland annat ha tagit 55-åringens plånbok.

Malmhester yrkar nu på längre fängelsestraff för 46-åringen för grov stöld av plånbok, kontanter, kontokort och väska eftersom hon inte anser att tingsrätten har gjort rätt bedömning.

Dessutom yrkar hon på fängelsestraff för stöld av narkotika för en av de andra männen som friades helt i tringsrätten.