Överklagan av den tunnelbanans förlängning dras tillbaka. Foto: Jannie Flodman

Överklagan av nya tunnelbanan dras tillbaka

Fastighetsägaren på Blasieholmen, som tidigare överklagat den nya tunnelbanan, har nu dragit tillbaka sin överklagan. Detta rapporterar Fastighetsnytt.

  • Publicerad 08:29, 31 okt 2019

För en dryg vecka sedan överklagades utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka och Söderort av en fastighetsägare på Blasieholmen.

T-banan överklagad – av bolag kopplat till stjärnregissör

Bygget riskerade då att försenas med flera månader, någon som skulle kosta skattebetalarna 100 miljoner kronor i månaden.

Överklagan är inte längre aktuell, efter att fastighetsägaren, med kopplingar till stjärnregissören Jonas Åkerlund, har dragit tillbaka sin överklagan. Detta rapporterar Fastighetsnytt.

– I en av oss initierad dialog med Stockholms stad och Region Stockholm har vi som fastighetsägare de senaste dagarna fått svar som stillar vår oro för vår fastighet på Blasieholmen. Vi kommer nu att fortsätta denna dialog och genomföra åtgärder för att säkerställa att vår fastighet inte skadas, säger Tori Skoglund, styrelseledamot i Fastighets AB Hovslagaren i en kommentar, till tidningen.

Beskedet välkomnas av Region Stockholm som uppger att det inte ligger någon ekonomisk kompensation bakom utan bara om förtydligande kring deras arbeten till fastighetsägaren.

Detta innebär att de viktigaste tillstånden för att påbörja bygget av tunnelbanans förlängning snart är färdiga och att arbetet med arbetstunnlarna kan påbörjas redan i år eller i början av nästa.

– Det känns väldigt bra. Nu kan vi komma igång med våra arbetstunnlar som planerat, säger Martin Hellgren, avdelningschef för tunnelbanan till Södermalm, Söderort och Nacka, i ett uttalande.

Planerad byggtid är 7-8 år.

– Det visar på att konstruktiv dialog många gånger kan räta ut frågetecken och öppna dörrar framåt även i till synes låsta situationer. Ett stort tack från hela mitt hjärta för att bygget nu kan gå vidare, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL i en kommentar.