Burkar och metallbitar väller ur den överfulla behållaren. Foto: Läsarbild Yvonne Holmberg

Överfull återvinning – trots flera anmälningar

Överfulla återvinningsstationer är ett problem på flera håll i länet. På Storforsplans återvinningsstation svämmar det över från metallbehållaren, trots flera anmälningar.

  • Publicerad 12:44, 9 jan 2020

Vid Storforsplan har behållaren för metallförpackningar stått överfull i veckor. Men trots att boende i området har begärt extra tömning har ingenting hänt.

Yvonne Holmberg, 82, har ringt tre gånger och begärt extra tömning av metallbehållaren.

– Jag är lite synskadad och livrädd att snubbla på plåtburkar och metallbitar. Och råttor lockar det till sig, vi har råttor stora som katter här, säger Yvonne Holmberg.

Ansvaret för att tömma och städa återvinningsstationerna har FTI. Annika Ahlberg, regionschef på FTI Stockholm, menar att någonting har blivit fel vid Storforsplan och att metallbehållaren borde har tömts efter anmälningarna.

– Här har någonting ”klickat”. Jag kan tyvärr inte svara på varför, säger Annika Ahlberg.

Julen är värst

Enligt Annika Ahlberg sker en extra tömning oftast dagen efter en anmälan, ibland redan samma dag. Julen innebär extra mycket avfallshantering.

– Julen är vår bästa och värsta tid. Det är otroliga mängder, framförallt papper och plast från julklappar. Där ser vi ingen ”Greta-effekt”, säger Annika Ahlberg.

För att anmäla extra tömning och städning kan du ringa 0200-88 03 11, eller skicka in via webben.