Föräldern Malin Khoso lämnade över en fysisk kopia av namninsamlingen till SISAB:s ordförande Peter Jönsson (M) och skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L). Foto: Privat

Över tusen protesterar mot försäljningen av Västbergaskolan

I somras bestämdes det att lokalerna för Västbergaskolan ska säljas. En grupp föräldrar motsätter sig detta och har nu lämnat in en namninsamling på över 1 000 namn i hopp om att stoppa försäljningen. "Vi nöjer oss inte med politikernas lugnande svar", säger föräldern Malin Khoso.

  • Publicerad 06:30, 16 nov 2021

Den fristående grundskolan Västbergaskolans lokaler ägs av det kommunala fastighetsbolaget Sisab som i somras beslutade sig för att sälja byggnaden. Mitt i har tidigare berättat om att både skolan och föräldrar oroar sig för att ett ägarbyte skulle få negativa konsekvenser för hela verksamheten.

Föräldrar oroliga när Västbergaskolan säljs

Föräldrar har mobiliserat sig och när Sisabs ordförande, Peter Jönsson (M) och skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) besökte skolan tog de tillfället i akt och lämnade över en namninsamling där över 1 000 personer motsätter sig försäljningen.

– De tog emot och tackade och sa att de har samma agenda som oss, att det inte ska bli en gungning i skolans trygghet. Men det är deras politiska agenda och vi delar inte den, säger föräldern Malin Khoso som lämnade över listan.

– Det var väl ett ganska dystert besked de framförde vid mötet och senare fick jag ett svar på mail från Peter Jönsson där han sa att den här försäljningen är för det bästa och gav olika lugnande utsagor.

"Jag tror att alla förstår"

Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist hänvisar frågor kring försäljningen och namninsamlingen till Sisab, vars ordförande Peter Jönsson är fåordig kring mötet och namninsamlingen

"Vi hade ett mycket bra möte och jag tror att alla nu förstår att en annan ägare till lokalerna inte påverkar den utmärkta verksamheten som bedrivs av friskolan Västbergaskolan AB", svarar han i ett mail och lägger till att det inte finns någon grund för föräldrarnas oro.

Tänker inte ge upp

Trots det hon själv ser som dystert besked så känner Malin Khoso att det gäller att fortsätta och att loppet ännu inte är över.

– Namninsamlingen är ett sätt att visa att många engagerat sig, det är viktigt och jag tror verkligen att vår oro har nått fram. Vi har fortfarande några nivåer krut att sätta till.

Vad mer kan ni göra?

– Sådant diskuterar vi hela tiden i en Facebookgrupp om hur vi går vidare. Men vi nöjer oss inte med politikernas lugnande svar utan vi kommer fortsätta och även ifrågasätta när de säger att försäljningen inte kommer innebära bekymmer.