Bakom tävlingarna som lockade både barn, vuxna och kompisgäng står Järv Äventyr.

- Jag blir helt rörd och varm i hjärtat av att se alla dessa glada familjer som har så roligt tillsammans på våra äventyr! Det är precis detta vi ville uppnå när vi startade Järv Äventyr för drygt 1 år sedan, säger Jonas Svengård som är en av grundarna i ett pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/sommarsatsning-i-hammarbybacken-oppnar-pa-midsommarafton/repvcx!gUTMP0tIzl96RvEg7IlDgg/

Leta skatter

Helgens tävlingar ägde rum i Nackareservatet, i Hammarbybacken och vid Sicklasjön. Lagen utförde åtta uppdrag och letade efter sex gömda skattkistor som gav tidsavdrag. Under tävlingen skulle lagen hänga ihop. Vinnande lag i familjetävlingen blev de som gick i mål på snabbaste tid, de som hade bäst laganda och samarbete och de som var bäst på att hitta skatterna. 

– Utmaningarna inspireras av tv-programmen Wild Kids, Sveriges Starkaste Familj och Mästarnas Mästare. Vi har valt bort det mest fysiskt krävande och fokuserar på klurigheter, allra helst ska barnen klara av utmaningarna bättre än sina föräldrar. Tävlingarna riktar sig till alla, vanliga motionärer och familjer, säger Henrik Fredriksson, vd på Järv Äventyr i ett pressmeddelande.

Tillbaka nästa vår

Tävlingen sker i samarbete med turistföretaget Skistar. Helgens tävling var den första i Hammarbybacken och Nackareservatet.

– Nästa vår kommer tävlingen tillbaka igen, säger Åsa Fredriksson, medgrundare av Järv Äventyr till Mitt i.

Stockholms brantaste i helgen

Den som inte har tålamod att vänta till nästa vår på utmaningar har chansen redan på lördag. Då arrangerar Järla orientering tävlingen "Stockholms brantaste" i Hammarbybacken.

Banan är 3,3 kilometer och har en stigning på 255 höjdmeter fördelat på tre backar. Det finns även andra sträckor för barn.

Anmälan görs på förhand eller på plats, men i det senare fallet är det dyrare.

https://www.mitti.se/nyheter/sommarsatsning-i-hammarbybacken-oppnar-pa-midsommarafton/repvcx!gUTMP0tIzl96RvEg7IlDgg/

https://www.mitti.se/nyheter/sommar-slalom-planeras-i-hammarbybacken/repvbk!@JB4jROkCPLrw6zZ3vX7jQ/