486 elever har blivit antagna till olika program på Värmdö gymnasium. 551 är reserver. Foto: arkivbild

Över 500 elever antagna till Värmdögymnasier

Vilket meritpoäng krävdes för att komma in på global profil på Värmdö gymnasium? Och hur många sökte Mälardalen ridgymnasium? Gymnasieantagningen till hösten är klar. Så många kom in på Värmdös gymnasieskolor.

  • Publicerad 15:08, 3 jul 2018

Nu är den slutgiltiga antagningen till gymnasiet klar. Till Värmdös kommunala och fristående skolor har 536 elever blivit antagna. 554 står som reserver till olika program. 228 platser är lediga.

Värmdö har två kommunala gymnasieskolor; Gustavsbergs gymnasium och Värmdö gymnasium vid Gullmarsplan. Dessutom finns de fristående skolorna Värmdö tekniska gymnasium och Mälardalens ridgymnasium.

Flest elever, 94 stycken har blivit antagna till naturvetenskapliga programmet på Värmdö gymnasium. Betygsgränsen för att bli antagen på det programmet var 297 meritpoäng. Betygsmedianen bland de antagna låg 305. 87 elever står som reserv för att komma in på programmet.

Tuffast ta sig in på estetprogram

Generellt krävdes höga meritpoäng för att ta sig in på Värmdö gymnasium, 305 poängt krävdes till exempel för att komma in på natur, samhälle med global profil på Värmdö gymnasium. Det var lättare att komma in på Gustavsbergs gymnasium. För att komma int på naturprogrammet på Gustavsberg krävdes till till exempel 217 meritpoäng mot 297 på samma program på Värmdö gymnasium.

Allra tuffast betygskrav var det för att ta sig in på något av de estetiska programmen på Värmdö gymnasium.

All intagningsstatistik kommunala gymnasier, Värmdö.

Många lediga platser

På Värmdös två fristående gymnasier, Värmdö tekniska gymnasium och Mälardalens ridgymnasium finns nu många lediga platser. Värmdö tekniska gymnasium har antagit 44 elever. 74 platser står lediga. Mälardalens ridgymnasium har antagit sex elever. 28 platser är lediga.