Över 1000 namn för att rädda Gamla Lidingöbron

Det finns möjlighet att backa från beslutet att riva Gamla Lidingöbron menar duon bakom det omtalade förslaget att renovera bron och bygga bostäder under den. Sedan i fredags har de samlat över 1000 namnunderskrifter för att rädda bron.

  • Publicerad 17:51, 1 okt 2018

Över 1000 personer har nu skrivit under den namninsamling för att rädda Gamla Lidingöbron från rivning som företaget Urban Nouveau tagit initiativ till.

– Jag är verkligen glad för det. Det betyder att folk från hela världen vill bevara bron, säger Filipe Balestra, Urban Nouveau.

Hoppas att beslutet skjuts upp

Nu i kväll fattas beslut på Lidingö stadshus där det ska bestämmas vem som ska vinna uppdraget att riva Gamla Lidingöbron och bygga en ny.

Filipe Balestra hoppas att staden nu i kväll ska skjuta upp beslutet.

– Kommunstyrelsens ordförande kan ställa in beslutet helt utan kostnader för staden. Han kan också skjuta upp det och ge oss möjlighet att håla en public hearing där vi får presentera vårt förslag för Lidingöborna och visa att vår budget är genomförbar, säger han.

Omskriven i Japan

Han är glad över de positiva kommentarer som både Lidingöbor och andra kommit med sedan. Det har till och med blivit omskrivet i japansk media.

– Kommentarerna från  från Lidngöborna är min drivkraft, säger han.

Nu hoppas han på att få ordna hearingen och träffa Lidingöborna.

– Man brukar säga ”Det som är bäst för folket är bäst för borgmästaren”, i det här fallet Daniel Källenfors. Han är den bästa politikern för Lidingöborna och kan fatta bästa möjliga beslut. Jag litar på honom, säger Filipe Balestra.