Över 1000 kids på ett dygn till välgörenhetslopp

Sollentuna FK:s lopp ”Spring för Livet” skänker pengar till barncancerfonden. Och intresset är stort, anmälan hann knappt öppna innan det blev fullsatt.

  • Publicerad 11:10, 5 okt 2018

Det började 2015 när 18 pojkar från Sollentuna FK sprang för att samla in pengar till lagets kassa. Fyra år senare har Spring för Livet-loppet skalat upp, och det rejält. Inför 2019 års lopp har närmare 50 lag med mer än 1 000 spelare anmält sig.

– Ja, vad kan man säga, en bra idé är en bra idé. Det är såklart roligt att det har spridit sig ner i åldrarna i vår förening, säger Nicholas Roman som är initiativtagare till loppet.

Åldrarna på de pojk- och flicklag som deltar är mellan åtta till tretton år gamla. Och de springer långt. På en timme ska varje deltagare springa så långt de kan. Snittet per deltagare förra året var 8,9 kilometer och de som sprang längst hann över 1,3 mil.

– Energin hos de mindre barnen är mycket större än de äldre och den glädje som syns i deras ansikten inför och under loppet är vackert att se. De allra flesta springer det längsta de någonsin har sprungit vilket de inte ens vet om, säger Nicholas.

Pengar till välgörenhet

Varje spelare hittar de som vill skänka pengar per sprunget varv på Sollentunavallen, allt från släkt och grannar till företag. Pengarna går till laget men sedan starten av Spring för Livet har alltid en del skänkts till välgörenhet. Denna gång går de pengarna till Barncancerfonden och med årets anmälningsrekord kommer den summan att landa någonstans runt en kvarts miljon kronor.

I Sollentuna FK finns det unga spelare som drabbats av cancer så att valet hamnade på dem igen var enligt Nicholas naturligt. Tidigare år har pengarna förutom Barncancerfonden även gått till BRIS och Friends.

– Vi trycker upp tröjor till var och en och nu jobbar jag på att hitta en eller två huvudsponsorer med lokal koppling som vill vara en del av detta. Finns dessa där ute kan de ringa mig, säger Nicholas.

Loppet går av stapeln den 13 april 2019 på Sollentunavallen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15