Jessica Jager från Colorado och Jessica Jäger från Vallentuna med dottern Zelda. Foto: Läsarbild

Oväntad vänskap ”over seas”

Jessica Jäger och Jessica Jager lärde känna varandra när den enas mail kom till den andra av misstag. I förra veckan träffades de för första gången. – Jag tror att vi kommer att ses igen, säger Jessica Jäger.

  • Publicerad 11:25, 16 jun 2017

Det var ungefär för fem år sedan som Vallentunabon Jessica Jäger började få en rad amerikanska mail. Det var inbjudningar till ”Pool opening barbecue”, bokningar hos fysioterapeuten, scheman för kakbakning och försäljning till flickscouterna och gratulationer till den nya bilen.

– Jag förstod att det inre var spam, det var blandat roligt och viktigt, säger Jessica Jäger.

När hon forskade i saken visade det sig att hon hade en namne i Colorado, USA, bara prickarna över ä skiljde Jessica Jager från Colorado från Jessica Jäger från Vallentuna. Dessutom var mailadressen snarlik så många mail kom fel.

Vallentuna-Jessica började skicka vidare mailen till Colorado-Jessica. Och när hon gjorde det skrev hon små hälsningar. Till slut var en mailväxling igång.

– Jag skrev och önskade glad Valborg, vi berättade för varandra om större livshändelser och sådant, säger Jessica Jäger.

Det visade sig att Colorado-Jessica hade en svensk koppling – familjen hade tagit emot en utbytesstudent från Lidingö.

När USA-familjen åkte för att vara med på utbytesstudentens studentfirande passade mailvännerna på att träffas. Vallentuna- Jessica passade på att bjuda på en middag med riktig lokalfärg – Kragsta gulasch.

– Det var jättehärligt! Hon kom med sin son som snart fyller 18 och sina föräldrar, det var okomplicerat och allt flöt på.

Tror du att ni kommer att träffas igen?

– Ja, det tror jag. De var så öppna och vi gillade varandra.