Turnébuss. Mats Eriksson brinner för småföretagare, och i sommar lämnar han Östermalm för en Sverigeturné från Ystad till Haparanda. Foto: Mitt i

Östermalmsbon som brinner för små företag

I sommar åker Östermalmsprofilen Mats Eriksson på Sverigeturné. Från Haparanda i norr till Ystad i söder ska han prata med småföretagare och lokala politiker om hur småföretagen klarat sig ur krisen.

  • Publicerad 09:51, 8 jul 2021

Mats Eriksson är själv en aktiv småföretagare, och vid sidan om driver han Facebooksidan En Företagares Vardag med 22 000 följare. I sommar packar han minibussen full och ger sig ut på en 45 dagar lång turné med inte mindre än 68 stopp i hela landet.

Där kommer han att träffa lokala företagare och politiker, och prata om hur det är att vara just småföretagare. Mötena kommer till stor del att vara spontana och oannonserade, men resultatet når desto fler i form av korta filmer på hans Facebooksida.

– Småföretagarnas villkor försvinner i bruset, och det finns en ständig efterfrågan på samtal om detta, säger Mats Eriksson.

Men med adress på Östermalm har du väl inte mycket gemensamt med kollegor från Österlen och Östersund?

– Tvärt om. Visst finns det många skillnader mellan storstad och landsbygd, men som småföretagare kan det vara minst lika tufft i Stockholm där konkurrensen är enorm.

Är det något som du hoppas ta med dig hem till Stockholm?

– Något jag har fascinerats av under pandemin är den enorma kämpaglöd som jag har sett hos småföretagare över hela landet. Den kraften och den dynamiken, som gör att småföretagarna alltid klarar sig, även genom pandemin, den vill jag förmedla.

Sommarturné

Under 45 dagar kommer Mats Eriksson att åka runt mellan 68 orter i 21 län i Sverige.

Några av orterna: Luleå, Östersund, Mora, Karlstad, Jönköping, Malmö, Halmstad och Göteborg.