Mats Eriksson är själv en aktiv småföretagare, och vid sidan om driver han Facebooksidan En Företagares Vardag med 22 000 följare. I sommar packar han minibussen full och ger sig ut på en 45 dagar lång turné med inte mindre än 68 stopp i hela landet.

Där kommer han att träffa lokala företagare och politiker, och prata om hur det är att vara just småföretagare. Mötena kommer till stor del att vara spontana och oannonserade, men resultatet når desto fler i form av korta filmer på hans Facebooksida.

– Småföretagarnas villkor försvinner i bruset, och det finns en ständig efterfrågan på samtal om detta, säger Mats Eriksson.

Men med adress på Östermalm har du väl inte mycket gemensamt med kollegor från Österlen och Östersund?

– Tvärt om. Visst finns det många skillnader mellan storstad och landsbygd, men som småföretagare kan det vara minst lika tufft i Stockholm där konkurrensen är enorm.

Är det något som du hoppas ta med dig hem till Stockholm?

– Något jag har fascinerats av under pandemin är den enorma kämpaglöd som jag har sett hos småföretagare över hela landet. Den kraften och den dynamiken, som gör att småföretagarna alltid klarar sig, även genom pandemin, den vill jag förmedla.