Pyntat. Stadsdelsnämnden har satt av pengar till extra utsmyckning vid högtider, berättar Andrea Hedin (M). Foto: Pressbild

Östermalms parker smyckas till påsk

Först blir det fjädrar till påsk – och sedan säsongspynt till midsommar, halloween och jul. I år ska parkerna på Östermalm smyckas ut under fyra högtider.

  • Publicerad 12:56, 1 apr 2021

I år satsar Östermalms stadsdelsförvaltning extra på att pynta i parkerna i samband med några av årets högtider.

– Först har vi satsat på trygghet, nu satsar vi på trivseln, säger Andrea Hedin (M), ordförande i stadsdelsnämnden.

Först ut är Humlegården, Tessinparken och Karlaplan som har smyckats i påskskrud i form av pynt och planteringar. Senare under året blir det blommor till midsommar, pumpor till halloween och marchaller i december.

Men det är ännu inte bestämt var.

– Vi kommer att rotera mellan olika platser under olika högtider. Man får gärna höra av sig med tips på vilka platser som passar, säger Andrea Hedin.

Satsningen på högtidspynt är ny för i år, och om det fungerar bra och uppskattas av östermalmsborna är det tänkt att det ska bli ett återkommande inslag.

– Vi har ju tidigare sagt att parkerna ska vara östermalmsbornas gröna vardagsrum. Och det känns särskilt kul när många är kvar i stan på grund av pandemin, säger Andrea Hedin.

Vårtecken. 14 planteringar vid Karlaplan, pyntade oaser i Tessinparken och, som på bilden, nya ekfat med påskliljor i Humlegården. Välbehövligt, särskilt under pandemin, tycker Andrea Hedin (M). Foto: Pressbild