79&Park på Sandhamnsgatan under byggtiden. Foto: Olle Anrell

Östermalms nya lyxlägenheter reas ut

Oscar Properties sänker priserna på bostäder i Nacka och på Östermalm med 10 procent och bjuder på avgiften i två år. Sänkningen förklaras delvis av en trögare bostadsmarknad.

  • Publicerad 11:03, 19 sep 2018

Prissänkningarna görs i projekten Park&79 på Sandhamnsgatan och Nybrogatan 19 på Gärdet/Östermalm och i No.4 och Bageriet som båda ligger i Nacka.

Det handlar om 50 färdigställda lägenheter totalt som alla sänks med 10 procent och där köparna bjuds på månadsavgiften under två år.

– Dels är det en anpassning till den förändrade bostadsmarknad vi sett sedan en tid tillbaka. Dels färdigställer vi i år fler bostäder än någonsin tidigare, över 700 bostäder kommer att stå klara för inflyttning, säger Monica Nygren, kommunikationsansvarig på Oscar Properties.

Hjälpa föreningarna

Men det handlar också om att de nybildade bostadsrättsföreningarna på Östermalm och Nacka inte ska sitta på osålda lägenheter.

Nybrogatan 19 under byggtiden. Foto: Olle Anrell

– För oss är det viktigt att överlämna våra bostadsrättföreningar slutsålda. Därför justerar vi nu priserna för att sälja de sista lägenheterna i ett fåtal projekt.

 Är det mer svårsålt i Stockholm nu för tiden?

– Det är ingen hemlighet att köparna tar lite längre på sig idag än tidigare, samtidigt ser vi ett ökande intresse för våra visningar, säger Monica Nygren.

 Erbjudandet gäller fram till sista december 2018.