Inga Fortkord och dottern Caroline Di Meo på Östermalms Korvspecialist. Foto: Sandra Eriksson

Östermalms Korvspecialist byter namn – lovar samma slangar

En prisbelönt Östermalmsklassiker byter namn och döps om efter grundaren. Nytt namn – men samma vurrar lovar ägarna.

  • Publicerad 16:10, 6 feb 2020

En del kommer kanske att sätta korven i vrångstrupen nu. Men ägaren Caroline Di Meo lugnar alla – det är bara namnet som ska ändras på Nybrogatan.

Korvarna och allt annat käk kommer vara exakt det samma.

– Jag är uppvuxen med det här och mamma har sagt tusen gånger att man inte ska ändra inte på vinnande koncept, säger Caroline Di Meo på Östermalms Korvspecialist som nu byter namn till Brunos korvbar.

Bonuspappan grundade stället

Så här är det: Carolines bonuspappa heter Bruno Fortkord och han öppnade grillkiosken vid Nybrogatan 1992 med Carolines mamma Inga Fortkord.

Östermalms Korvspecialist har funnits i decennier. Förra året prisade lådan med Korvakademiens pris Årets korvkiosk 2019. Foto: Sandra Eriksson

Men Bruno har också en restaurang på Södermalm som heter just Brunos korvbar, därför vill familjen att alla ställen i stan har samma namn.

Är ni rädda att konservativa korvälskare på Östermalm ska rasa mot namnbytet?

– Jag tror faktiskt inte det. Får folk bara känna till historien och att Bruno är grundaren kommer de inte vara negativa. Vi vill bara att våra kunder ska veta vi finns på två stadsdelar, säger Caroline Di Meo.

Bruno Fortkord grundade Östermalms korvspecialist 1992 med frun Inga. Foto: Privat bild.

Försökte sälja lådan

2015 byttes kiosken ut och familjen försöket sälja den gamla kioskbyggnaden på Blocket. Men ingen vill köpa den gamla lådan och den skänktes till slut bort.

–  Vad jag vet har den inte blivit en korvkiosk någon annanstans, säger Caroline Di Meo.