Grunden, stommen och taket är klart och nu har väggarna börjat komma på plats. I vår ska Åkersbergas första dedikerade inomhushall för trendsporten padel vara klar för spel, bara ett stenkast från Brännbackens återvinningscentral.

– Det känns bra. De senaste veckorna har det börja hända saker, säger Jonathan Ernberg, ivrig ny hyresgäst.

Tillsammans med fyra gamla kompisar förverkligar han en dröm – att få driva verksamhet tillsammans.– Vi har smugit med projektet i två år och det är spikat att jag bli hallchef.Hallen kommer rymma sex dubbelbanor, omklädningsrum, dusch och bastu.

Hyresvärd är Brännbacken bygg och fastigheter som äger och utvecklar området.

– Padelhallen är det första huset vi bygger. Vi har även andra intressenter vi pratar med och en del mark har vi sålt, säger Roland Johansson, fastighetschef och vd.

Totalt handlar det om 100 000 kvadratmeter i första etappen. Roland Johansson uppskattar att innebär plats för 20-30 verksamheter – allt från restaurangverksamhet till lättare industrier.

– Det kan exempelvis vara båt-, och bilförsäljning, färgaffärer och grossister, men inte mat och kläder, säger Roland och berättar att en tomt redan är såld till smidesverksamhet. Bland köparna finns även Österåkers kommun.

– Vår tanke är också att bygga en bra lunchrestaurang som kan locka företag.

Intresset för den nya padelhallen är stort, säger Jonathan Ernberg.– Det är redan både privatpersoner och företag som bokat abonnemangstid.

Han har även tagit kontakt med tränare för att kunna dra igång ungdomsverksamhet och kanske sommarläger och funderar även på att starta seriespel.

Vad är det som är så kul med padel?

– Det är lätt att komma in i och utvecklas i. Och så är det en väldigt social sport. Den har något för alla och har bra tempo. Alla kan bolla litegrann.

Hallen ska vara klar för spel redan den 1 mars.

– Vi kommer att smyga igång så fort det är möjligt, sedan planerar vi för en stor invigning där hela Åkersberga är välkomna när allt står klart.