Jonathan Ernberg ska driva den nya padelhallen på Brännbacken tillsammans med kompisar. Han besöker bygget varje vecka och ser fram emot premiären. Foto: Stefan Källstigen

Österåkers nya padelhall blir första hyresgästen på Brännbacken

I vår blir det första bygget på industriområdet Brännbacken norr om Åkersberga klart för inflyttning. Det blir en hall för racketsporten padel. ”Det är en barndomsdröm˝, säger Jonathan Ernberg som ska driva hallen med sina kompisar. Nu hoppas markägaren att fler ska lockas till området.

  • Publicerad 18:00, 8 dec 2020

Padel har något för alla och har bra tempo. Alla kan bolla litegrann.

Grunden, stommen och taket är klart och nu har väggarna börjat komma på plats. I vår ska Åkersbergas första dedikerade inomhushall för trendsporten padel vara klar för spel, bara ett stenkast från Brännbackens återvinningscentral.

– Det känns bra. De senaste veckorna har det börja hända saker, säger Jonathan Ernberg, ivrig ny hyresgäst.

Tillsammans med fyra gamla kompisar förverkligar han en dröm – att få driva verksamhet tillsammans.
– Vi har smugit med projektet i två år och det är spikat att jag bli hallchef.
Hallen kommer rymma sex dubbelbanor, omklädningsrum, dusch och bastu.

Padelhallen är den första byggnaden som byggs i det nya industriområdet Brännbacken i Österåker. Foto: Stefan Källstigen

Padelhallen är det första huset vi bygger.

Hyresvärd är Brännbacken bygg och fastigheter som äger och utvecklar området.

– Padelhallen är det första huset vi bygger. Vi har även andra intressenter vi pratar med och en del mark har vi sålt, säger Roland Johansson, fastighetschef och vd.

Totalt handlar det om 100 000 kvadratmeter i första etappen. Roland Johansson uppskattar att innebär plats för 20-30 verksamheter – allt från restaurangverksamhet till lättare industrier.

– Det kan exempelvis vara båt-, och bilförsäljning, färgaffärer och grossister, men inte mat och kläder, säger Roland och berättar att en tomt redan är såld till smidesverksamhet. Bland köparna finns även Österåkers kommun.

– Vår tanke är också att bygga en bra lunchrestaurang som kan locka företag.

Jonathan Ernberg ska bli hallchef för padelhallen. Han berättar att man redan nu funderar på att bygga ut hallen för att få plats med ytterligare banor. Foto: Stefan Källstigen

Intresset för den nya padelhallen är stort, säger Jonathan Ernberg.
– Det är redan både privatpersoner och företag som bokat abonnemangstid.

Han har även tagit kontakt med tränare för att kunna dra igång ungdomsverksamhet och kanske sommarläger och funderar även på att starta seriespel.

Vad är det som är så kul med padel?

– Det är lätt att komma in i och utvecklas i. Och så är det en väldigt social sport. Den har något för alla och har bra tempo. Alla kan bolla litegrann.

Hallen ska vara klar för spel redan den 1 mars.

– Vi kommer att smyga igång så fort det är möjligt, sedan planerar vi för en stor invigning där hela Åkersberga är välkomna när allt står klart.

Industriområdet Brännbacken

Hela exploateringsområdet består av cirka 500 000 kvm som ägs av Brännbacken bygg och fastigheter AB.

Den första etappen omfattar cirka 100 000 kvadratmeter, av detta är 40 procent byggyta.

Området ligger cirka fem kilometer norr om Åkersberga, vid återvinningscemntralen Brännbacken.

Visa merVisa mindre