Priserna på bostadsrätter gick upp i Österåker. Foto: Sara Flodin

Österåker mot strömmen – bostadspriser gick upp

Medan priserna på bostadsrätter sjunkit i övriga länet gick de i stället upp i Österåker. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som Mitt i tagit del av.

  • Publicerad 07:15, 5 nov 2018

I hela länet sjönk priset på bostadsrätter med i snitt 4 procent under den senaste tolvmånadersperioden, jämfört med året innan.

Men inte i Österåker. Här steg priserna tvärtom med 6,5 procent.

Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna gick ner

Den enda Stockholmskommun förutom Österåker där bostadsrätterna ökade var Ekerö, men där bara med blygsamma 1,8 procent.

När det gäller villapriserna följde Österåker däremot trenden, med ett prisras på 8,4 procent, vilket kan jämföras med länssnittet som innebar en nedgång med 7,3 procent.

I Vaxholm backade bostadsrättspriserna med 4,6 procent. För villor saknas uppgift i statistiken.

Experten: Köp och sälj i samma marknad

Den som går i sälj och köp-tankar behöver inte förtvivla, även om priserna gått ner. Det tycker Hans Flink försäljnings- och affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik:

– Säljer du nu och får ett lite lägre pris än du drömt om, så kommer du även att köpa till ett lägre pris. Men det gäller att köpa och sälja i samma marknad. Väntar man med att köpa nytt efter en försäljning så kan priserna ha gått upp om man har otur.