Välformulerad. Mikael Fischer får inspiration till sin poesi och sina noveller från det vardagliga livet i Östberga. Här trivs han och hans terrier Saga bland grannarna. Foto: Ursula Dahlberg

Östbergabo ges ut i ny antologi

Östbergabon Mikael Fischer skickade en dikt till en novell- och poesitävling i vintras. Nu är den ett av vinnarbidragen i antologin Bortom grinden som ges ut i dagarna.

  • Publicerad 15:30, 18 okt 2021

Tävlingen utlystes i december 2020 av Whip media och Miramir förlag, och nu kommer resultatet i form av antologin Bortom grinden. Alla verken är skapade utifrån titelns tema och omslagsfotografi, som föreställer just en grind.

Mikael Fischer skriver både noveller och poesi och det är en av hans dikter, Livet går vidare, som valts ut bland flera hundra bidrag.

– För mig var inte det viktigaste att delta i tävlingen. För mig skulle det räcka att en person läser och att det ger den något. Det skulle vara belöningen, säger han.

Samtidigt berättar han att det kändes stort när förlaget hörde av sig. Skrivandet är ett barndomsintresse och något han försöker han göra lite varje dag.

– Annars är det lätt hänt att man skjuter upp saker, även om man tycker de är roliga. Jag försöker skriva en kvart om dagen. Det kan vara några meningar, ett utkast, en idé.

Vill testa poetry slam i framtiden

Namn: Mikael Fischer

Född: 1990

Bor: Östberga

Gör: Studerar sociologi på Stockholms universitet. Skriver poesi och noveller.

Aktuell med: Dikten Livet går vidare som publiceras i antologin Bortom grinden, som Whip media och Miramir förlag ger ut (släpps 22 oktober).

Visa merVisa mindre

Inspiration från vardagen

– Min stora inspiration kommer från det dagliga livet. Mötet med människorna. Det är det man kallar vanligt som egentligen är ganska stort.

Vardagen för honom är sociologistudier på universitetet – och Östberga, där han bott de senaste tio åren. Här trivs han och nämner framför allt sina härliga grannar som en av anledningarna till att han kan se sig bo kvar många år till.

I framtiden vill han jobba med människor, kanske inom utbildningsväsendet. Och så vill han fortsätta skriva.

– Det är en passion, säger Mikael Fischer.