Här vid infarten till Östberga, i höjd med Årsta golfs parkering, har staden förberett för nya skejtparken. Foto: Samander Mizori

Östberga får egen skejtpark

En helt ny skejtpark ska anläggas vid infarten till Östberga. Det är Fryshuset fritid som håller i det och idén är att bygga enkla ramper i betong.

  • Publicerad 11:47, 4 aug 2020

Östberga håller på att få en egen skejtpark. Det är en gräsyta vid infarten till området Östbergabackarna som har asfalterats och senare i höst kommer rails och ramper att ställas ut.

Föreningen KFUM Fryshuset fritid håller i projektet, ihop med stadsdelen, och idén är att bygga ett gäng ”enkla nybörjarvänliga” ramper i betong som många klarar av.

– Vi tänker att det ska bli som i Tanto, lätt att lära sig åka och snälla saker, men samtidigt lite utmaning för de som redan kan åka. Vi samarbetar med erfarna skejtparksbyggare för att det ska bli så bra som möjligt, säger Magnus Gyllenberg från Fryshuset fritid.

Permanent park

Under sommaren har han varit med och ordnat skateboard på sommartorget i Östberga. Det här blir en mer permanent skejtpark för barn och unga i området, enligt Magnus Gyllenberg, och för Fryshusets integrationsprojekt Skate nation, där nyanlända får lära sig att åka bräda.

Det hela började som ett medborgarförslag från en av Fryshusets medlemmar som bor i Östberga, berättar Magnus.

– Det var när han cyklade förbi den här ytan som han kom på idén att det skulle fungera utmärkt som skejtpark. Så han skickade in ett förslag till stadsdelen.

Skejtparken blir 400 kvadratmeter stor och kommer att finnas kvar till dess att området ska bebyggas med nya bostäder och simhall om några år.

En enkel skiss över hur den nya skateparken på ett ungefär kommer att vara utrustad. Foto: Martin Karlsson