Fryshusets verksamhet i Östberga kan försvinna, om inte avtalet förlängs efter den 1 juni nästa år. Foto: Mostphotos

Osäker framtid för Fryshuset – kan försvinna från Östberga

Framtiden för Fryshusets verksamhet i Östberga ser osäker ut. Avtalet med stadsdelen löper ut den 1 juni nästa år och den grönblå majoriteten är ännu inte säkra på om de vill förlänga det, rapporterar Söderort Direkt.

  • Publicerad 10:28, 16 dec 2019

Fryshuset har funnits i Östberga sedan 2016 och arrangerar en rad aktiviteter för ungdomar i området. Bland annat erbjuder de kampsport, basket och grillkvällar på torget.

Under hösten anordnade de också en film- och grilldag för att överbrygga sociala gränser mellan Östberga och Örby, tillsammans med Östberga kulturhus.

Men efter den 1 juni nästa år ser framtiden osäker ut för Fryshusets verksamhet i Östberga. Då löper avtalet med stadsdelen ut och det är ännu oklart om den grönblå majoriteten vill förlänga det, rapporterar Söderort Direkt.

– Vi håller just nu på att utvärdera samarbetet med Fryshuset. Delar av samarbetet är vi väldigt nöjda med, annat är vi mindre nöjda med. Det kommer att bli en diskussion med dem om framtida samarbete men inget är klart än, säger Gustav Johansson, (M), ordförande i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd, till tidningen.

Fryshuset vill fortsätta

Fryshuset uppger för Söderort Direkt att de gärna fortsätter sitt arbete för ungdomarna i stadsdelen.

Även andra verksamheter för barn och unga påverkas i den grönblå majoritetens budget för 2020. Både sommarjobben för unga och badbussarna halveras nästa år.