Oro efter ny skottlossning i Flemingsberg

Flera invånare hörde skottlossningen i Flemingsbergs centrum vid 21:30-tiden på måndagskvällen. Två av dem var Serap och Akif Kosar som efteråt skulle gå hem till sin lägenhet. – Det här är fruktansvärt. Vi är jätteoroliga så klart, säger Serap Kosar.

  • Publicerad 17:00, 5 okt 2018

När Mitt i besöker Flemingsbergs centrum, ett par dagar efter måndagens skottlossning, träffar vi flera ungdomar på IT-gymnasiet som inte känner till det eskalerande våldet.

Men vi träffar också vuxna som vill se synligare poliser och att det ordnas fler aktiviteter för ungdomar.

Serap Kosar, som är född i Flemingsberg och har bott här i 35 år, tycker att området blivit mycket mer otryggt de senaste åren.

Oro för framtiden

Hon och maken Akif Kosar var bortbjudna på måndagskvällen, när en kille i 17-årsåldern sköts i centrum.

Polisen borde synas mer

Serap Kosar

–Det här är fruktansvärt. Vi skulle gå hem på kvällen efter skottlossningen och var jätteoroliga. Förut var väl Alby och Fittja sämst att bo i men nu för tiden är det Flemingsberg. Polisen borde synas mer och göra så att det blir tryggare, säger Serap Kosar.

Paret har en nyfödd bebis och funderar på framtiden för invånarna – främst ungdomarna – i området.

– Självklart är vi oroliga. Det är många problem här nu, säger Akif Kosar.

Huddinge kommun söker fler vuxna som vill nattvandra för att göra Flemingsberg tryggare, efter de senaste veckornas skottlossningar i Flemingsberg och Huddinge, samt granatexplosionen i Visättra.

Men Serap Kosar berättar att många inte vågar det.

En polishund söker efter bevis efter att en kille i 17-årsåldern skottskadades i Flemingsberg centrum. Här letar hunden vid kyrkan.

Nattvandrare sökes

Yvonne Kokkola är chef på individ och familjeomsorgen i Huddinge kommun.

Hon berättar att kommunen söker efter både föräldrar och andra vuxna som vill nattvandra både på vardagar och helger för att göra området tryggare.

Yvonne Kokkola är chef för individ- och familjeomsorgen på Huddinge kommun.

Till det senaste informationsmötet om nattvandring på Annerstaskolan kom få besökare.

– Men vi ger inte upp. Vi håller på att planera hur vi ska arbeta. Vi kommer att ta kontakt med civilsamhället, som församlingar och idrottsföreningar, säger Yvonne Kokkola.