Ornöloppet hetare än någonsin

Drygt 100 deltagare trotsade värmen och sprang Ornöloppet i lördags. Friskusen Simon Karlsson vann herrklassen i utklassningsstil och tog sedan kajaken och paddlade till Dalarö.

  • Publicerad 14:51, 6 aug 2018

Trots ett stilla regn strax före starten var det tryckande värme när andra upplagan av Ornöloppet avgjordes i lördags.

60 vuxna och 54 barn deltog.

– Det är något färre än i fjolårets premiär, säger loppets initiativtagare Karin Anderberg från arrangörsklubben Mörbyfjärdens IF. Det kan nog bero på att den extremt varma sommaren gjort att många inte riktigt orkat tänka på löpning.

Tog kajak til Ornö

En som trivdes utmärkt i värmen var Simon Karlsson, Ärla IF. Han vann herrklassens 17 kilometer långa lopp på tiden 1.03,47. Marginalen till tvåan var nästan nio minuter.

Karlssons prestation blir inte sämre av att han paddlade från Dalarö till Ornö. Efter segerceremonien blev det returfärd med kajaken.

– Jag bor i Strängnäs och tog bilen till Dalarö där jag hyrde en kajak, säger Karlsson. Det blev en ganska slitsam dag.

1-åring i barnklassen

Ornöloppets damklass togs hem av Kristina Axelsson, Sya skidklubb, på tiden 1.14,30.

Barnens Ornölopp hade två klasser. Knattebanan var 650 meter lång och här var 7-åriga Elvira Widstedt först i mål. Yngsta deltagaren var faktiskt bara ett år och fick viss assistans längs banan.

De lite äldre barnen, 8-14 år, sprang 1 900 meter. Vilma Dahlberg var snabbaste tjej och Albin Hornback var etta i mål bland killarna.