Båda utredningarna läggs ner. Foto: Jonas Sylvén-Möller

Ordningsvakter ingrep mot gravid kvinna – utredning läggs ner

Åklagaren anser inte att ordningsvakterna använt mer våld än vad som krävdes för situationen när de tvingade en gravid kvinna av tunnelbanan, därmed läggs utredningen mot dem ner, rapporterar TV4.

  • Publicerad 13:42, 2 apr 2019

För några månader sedan blev en gravid kvinna som inte kunde visa upp sin biljett ombedd att gå av tunnelbanan. När hon inte gjorde som hon blev tillsagd grep ett gäng ordningsvakter in, som var i följe med biljettkontrollanterna.

Kvinnan anmälde två av ordningsvakterna för tjänstefel och hon i sin tur anmäldes av dem för våldsamt motstånd. Nu läggs båda förundersökningarna ner, rapporterar TV4.

Fallet uppmärksammades stort efter att ett videoklipp som visade hur ordningsvakterna släpar kvinnan av tunnelbanan och sedan häver sig över henne på en bänk på Hötorgets perrong blev viralt i sociala medier.

Åklagaren anser dock att filmen inte visar på att ordningsvakterna använde allvarligare våld än nödvändigt och lägger därför ner utredningen om att ordningsvakterna skulle ha begått tjänstefel ner, rapporterar TV4.

I kvinnans fall anser åklagaren att hennes agerande motiveras av omständigheterna och även den utredningen läggs ner.