Den vitkindade gåsen ställer till problem. Den misstas ofta för den större kanadgåsen. Foto: Läsarbild Britt-Mari Sommer/Mostphotos

Orädda gäss en plåga på Täbys stränder

Kanadagäss och andra fågelarter har tagit över Täbys stränder. Det menar i alla fall Britt-Mari Sommer som tröttnat på fåglarna som gjort sig hemmastadda vid Hägernäs strand. – Vi i Hägernäs och andra Täbybor har tröttnat på att fåglarna härskar över stränderna, säger hon.

  • Publicerad 15:48, 18 jul 2018

Hägernäs strand är nerbajsat. Boven i dramat är den orädda vitkindade gåsen.

– Vi i Hägernäs och andra Täbybor har tröttnat på att fåglarna härskar över stränderna, säger Britt-Mari Sommer, boende i Hägernäs.

Många och orädda

Under tisdagen lyckades hon räkna till hela 45 stycken fåglar.

Min väninna försökte jaga iväg dom, men de är helt orädda. Stranden och gräset är fullständigt nerbajsat!

Hon vill att kommunen ska vidta åtgärder.

– Framförallt vill jag att de ska rensa stranden varje morgon så att det blir badbart.

Kommunen tittar på en lösning

När Mitt i ringer kommunen är de varse om problemet. Det är flera som ringt in och klagat på den fjäderbeklädda sommarplågan.

Den ansvariga har dock gått på semester, men på kontaktcentret säger man att kommunen just nu tittar på vad man kan göra. Man uppger att de tittat på olika lösningar, som fågelskrämmor eller harvning av stränderna.

Det är en skam för Täby

Britt-Mari Sommer uppmanar alla att klaga till kommunen så att man blir kvitt gässen.

– Det är en skam för Täby!

*I en tidigare version skrev vi att det rörde sig om kanadagäss, i fallet på Hägernäs strand är det den vitkindade gåsen som ställer till problem.