"Solnas skattepengar ska inte gå till bolag som utnyttjar anställda" Foto: Mostphotos

Oppositionen: ”Riv avtalet med Enklare Vardag”

Senast i förra veckan fick det skandalomsusade företaget Enklare Vardag grönt ljus att driva hemtjänst i Solna. Men Socialdemokraterna kräver att avtalet sägs upp, trots att inget fel upptäckts i Solna.

  • Publicerad 12:37, 10 mar 2019

Mitt i har berättat om hemtjänstföretaget Enklare Vardag som verkar i Solna och som enligt en granskning av tidningen Arbetet och Kommunalarbetaren fuskat med tidrapporter och utnyttjat  sina anställda.

Vissa ska ha fått en timlön på 54 kronor timmen, andra tvingats lämna tillbaka pengar till företaget om de inte kommer upp i ett visst timantal per månad.

Nu kräver Socialdemokraterna att Solna säger upp avtalet med företaget.

– Vi kräver att det politiska styret tar ansvar och omedelbart avslutar kommunens samarbete med företaget. Det spelar ingen roll om felen begåtts i Solna eller i grannkommuner. Solnas skattepengar ska aldrig gå till bolag som utnyttjar sina anställda, säger Elisabet Brolin (S), andre vice ordförande i omvårdnadsnämnden.

”Sköter sig bra”

Nämndens ordförande Samuel Klippfalk (KD) känner sig dock trygg med att staden anlitar företaget.

– De granskningar vi gjorde av Enklare Vardag visade inget som tyder på att det finns grund för anklagelserna i Solna. De sköter sig bra här och levererar det de ska utifrån de avtal vi har, sa sa han tidigare i veckan till Mitt i Solna.

Järfälla kommun beslöt i torsdags att säga upp avtalet med Enklare Vardag efter granskningen.