Oppositionsregionrådet Jens Sjöström (S) är kritisk till de överfulla bussarna. Foto: Mitt i Stockholm/Pressbild

Oppositionen om trängseln på bussarna: ”Oacceptabelt”

Kritiken mot trängseln i SL-trafiken har varit stor. Nu stämmer även oppositionen i regionen in och pekar på Kristoffer Tamsons (M) hårda inlägg på Facebook. – Det är olyckligt att skapa konflikter i onödan. I det här läget behövs ett samlat ledarskap, säger Jens Sjöström (S).

  • Publicerad 18:05, 25 mar 2020

I fredags meddelade SL att från och med måndag skulle kollektivtrafiken inom buss, lokalbanor och spårväg reduceras i Stockholm på grund av personalbrist till följd av coronaviruset.

Detta har lett till överfulla bussar – inte minst från Nacka och Värmdö – under morgonrusningen på måndagen, tisdagen och onsdagen.

Den reducerade trafiken har fått kritik av resenärer, Folkhälsomyndigheten och regiontrafikrådet Kristoffer Tamsons (M).

Tamsons raseri på SL: ”Kör allt ni kan – det är en order”

”Viktigt med ett samlat ledarskap”

Även oppositionen stämmer in i kritiken, men poängterar att det är viktigt med ett samlat ledarskap.

Det är en oacceptabel situation som är besvärande på många sätt, men den samlade uppgiften måste vara att kraftsamla resurserna, se till att vi råder bot på den här trängseln och får så mycket trafik som möjligt, säger Jens Sjöström (S), oppositionsregionråd i Stockholm.

20 fulla bussar rullade i morgontrafiken

Han menar att de viktigaste anledningarna till att köra så mycket trafik som möjligt är att alla ska kunna ta sig till och från jobbet, framförallt de som upprätthåller samhällsviktiga tjänster, men också för att minska smittspridningen.

– Då är det inte acceptabelt att vi har en sån trängsel som det har blivit de senaste dagarna.

Vad tycker du om Tamsons inlägg på Facebook som kritiserar SL och bussoperatörerna?

Det är olyckligt att skapa konflikter i onödan. I det här läget behövs ett samlat ledarskap. Det tror jag att vi är överens om. Nu har vi sakliga problem att hantera. Han får stå för sina uttalanden, säger Jens Sjöström.