Skiss över hur polisstationen i Rinkeby väntas se ut. Foto: Familjebostäder

Öppning närmar sig i Rinkeby – polisen rekryterar personal

Polishuset i Rinkeby har blivit försenat flera gånger. Men nu ser det faktiskt ut som att öppningen närmar sig och polisen rekryterar nu personal till den nya stationen.

  • Publicerad 15:14, 17 jan 2020

Rinkeby ska få en nybyggd polisstation. Har du hört det förut?

Skillnaden den här gången är att det mesta talar för att polishuset i Rinkeby faktiskt kommer öppna enligt planen.

Passverksamhet i Rinkeby

Tanken är att stationen ska vara bemannad från och med den första juni i år. Polisen är just nu mitt uppe i en rekryteringsprocess av nya anställda till stationen i Rinkebys nya receptions- och passverksamhet.

– Vi närmar oss ett färdigt polishus i Rinkeby och nu rekryterar vi våra nya medarbetare som ska jobba i receptionen och med passansökningar. Vi ser fram emot att flytta in och det är av stor betydelse att vi finns i det område där vi arbetar dag och natt, säger Jörgen Ohlsson, kommissarie och polisens projektledare för etableringen i Rinkeby i ett pressmeddelande.

Söker personer från Rinkeby

I samma pressmeddelande skriver polisen att de vill anställa människor som bor i Rinkeby och på så vis få en starkare lokal förankring. Tjänsterna ska vara tillsatta senast i april och för de som fått anställning väntar utbildning och praktik på andra polisstationer, främst i polisområde Stockholm nord.

Omkring 200 anställda i lokalpolisområde Rinkeby jobbar för närvarande i Solna. De ska från och med den första juni successivt flytta till det nya polishuset i Rinkeby.