E Dinner club. Tomas Gustafsson och Carin Pettersson öppnar hemmakrog. Foto: Fredrik Gustafsson

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi bestämde oss för att köra, säger Tomas Gustafsson.

  • Publicerad 12:12, 15 jan 2021

Menyn kommer att hållas hemlig för gästerna.

Paladar heter det på Kuba.

E Dinner Club blir den första i sitt slag i Enköping, när Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson öppnar restaurang – i sitt hem.

Mitt under pågående pandemi.

– Tajmingen är ju minst sagt diskutabel, men kanske är det att gå ut i mindre format som kan vara en ventil för många som inte vill gå ut på restaurang, säger Tomas Gustafsson och tillägger:

– Vi kommer enbart ha förbokade gäster där max åtta gäster äter samtidigt. Dessutom kommer det inte att vara covid jämt, hoppas vi.

Drömt länge

Initiativet kommer inte som någon blixt från klar himmel. Både Tomas och sambon Carin har en mångårig erfarenhet av restaurangbranschen. Och länge har det funnits just en dröm om att öppna en restaurang i den egna bostaden på Kyrkogatan. Nu stod stjärnorna rätt.

– Det har inte varit läge tidigare. Pandemin har gjort att jag startat eget bolag för att kunna göra olika saker och där hemmakrog är en av de sakerna. Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi bestämde oss för att köra, säger Tomas Gustafsson som tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren i Stockholm på och på Bombance i Enköping.

I slutet av januari, den 30:e är det tänkt att öppna dörren till hemmarestaurangen E Dinner Club i centrala Enköping. Därefter den 13:e februari. Tanken är att den sedan ska vara öppen två gånger i månaden.

– Menyn kommer att hållas hemlig för gästerna. Men det kommer att serveras fyra till fem rätter. Och det som serveras på tallriken kommer att följa säsong, och vi kommer att söka närproducerade råvaror, även om kvalité prioriteras i alla lägen, säger Tomas, som kommer att laga maten.

Carin kommer att servera gästerna.

Det kommer i dagsläget inte att serveras någon alkohol i parets restaurang. Det får gästerna ta med själva, om de så önskar.

– Inför besöket kommer vi att tipsa om ett par viner som passar bra till maten som serveras. Sedan kommer vi att ha alkoholfria alternativ på plats, säger Carin Pettersson.

E Dinner club. Tomas Gustafsson och Carin Pettersson öppnar hemmakrog. Foto: Fredrik Gustafsson

Den 30 januari öppnar E Dinner Club i Enköping. En restaurang i Tomas Gustafsson och Carin Pettersson hem på Kyrkogatan.

Utöver hemmakrogen kommer det även finnas möjlighet att beställa matkassar, catering eller få råd om mat och vin.

Polisman skadad efter kollision

Nyheter Drograttfull förare körde in i polisbil. En man polisman är skadad. Två personer har anhållits misstänkta för försök till mord.fredag 16/4 10:24