Hållet öppet. Öppna förskolan i Årsta blir kvar i lokalerna på Vättersvägen. Foto: Pia Bispo

Öppna förskolan får vara kvar i Årsta

Protesterna blev enorma när det kom fram att öppna förskolan riskerade att behöva flytta ut ur sina lokaler i Årsta. Nu är det klart att verksamheten får stanna."Vi är jätteglada", säger föräldern Anders Johansson.

  • Publicerad 08:05, 15 mar 2021

Det känns helt fantastiskt för våra barnfamiljer

Dålig ventilation gjorde att öppna förskolan i Årsta fick beskedet att de kanske inte kunde vara kvar i sina lokaler.

Både personal och föräldrar reagerade starkt. En namninsamling, från engagerade föräldrar, resulterade i 684 namn där alla var måna om att behålla verksamheten.

Nu är det klart att öppna förskolan får stanna i sina lokaler på Vättersvägen. Stadsdelen har avsatt pengar för att förbättra luften.

– Vi är jätteglada över det positiva beskedet. Gensvaret på namninsamlingen och alla som berättat vad öppna förskolan betyder för just dem visar att verksamheten är viktig för många. Det känns mycket bra att småbarnsfamiljer kommer kunna besöka öppna förskolan även i framtiden, säger Anders Johansson som företräder en grupp föräldrar.

Populär verksamhet

Även personalen gläds.

– Det känns helt fantastiskt för våra barnfamiljer i Årsta, att vi får fortsätta att vara en social mötesplats. Det här betyder så mycket för oss att vi kan få fortsätta vår pedagogiska verksamhet på öppna förskolan även inomhus, säger pedagogerna Titti Akbarnezhad och Ulrika Calissendorff.

Statistiken har också visat att öppna förskolan i Årsta, som även har en stor utepark, har fler besökare än någon annan öppen förskola i stadsdelen.