Skärholmen – en stadsdel med många språk. Foto: Läsarbild

Önskas: Arabisktalande på medborgarkontoret

Skärholmens medborgarkontor saknar arabisktalande personal. Det borde det finnas, tycker en besökare.

  • Publicerad 11:28, 14 feb 2017

Skärholmen är en stadsdel där många språk talas. Arabiska är ett av de större. Därför borde det finnas arabisktalande personal på medborgarkontoret. Det tycker en anonym person som lämnat en synpunkt om det vid ett besök.

– Det är något vi funderat på. Men vi har många samhällsvägledare som löser av varandra under dagen och det skulle vara svårt att alltid ha en arabisktalande på plats, säger Ragnhild Stamsäter, enhetschef vid medborgarkontoret.

Hon påpekar också att det talas så många språk i stadsdelen att det skulle vara omöjligt att tillgodose alla. Därför har man valt att ha svenska och engelska som språk.

– Har man akuta problem hänvisar vi vidare till socialtjänsten, där man får hjälp med tolkning, säger Ragnhild Stamsäter.

Medborgarkontoret i Skärholmen ligger på Bodholmsplan 2, vid Skärholmen centrum. Samhällsvägledarna där svarar på frågor om kommunal service och offentlig service, eller hänvisar till den som kan svara på frågan. Här finns också datorer att låna, och man kan få hjälp med att skaffa e-post och hitta rätt på internet. Man kan även få advokathjälp.

Dessutom kan man lämna in synpunkter på stadens och stadsdelsförvaltningens arbete. Man kan också komma med egna idéer – som personen som vill ha arabisktalande personal gjorde.