Vem har sagt att bara barn gillar pulka? Michaela Elfvik är född och uppvuxen på Lidingö. Trots att hon hunnit bli 38 år har hon inte tröttnat på vintersporten många har precis utanför knuten – pulkaåkning.

– Jag älskar vinter och snö. Och förstås också när det går fort, säger hon.

Michaela Elfvik jobbar som resurspedagog och fritidsledare i skolan på Lidingö. Det ger henne möjlighet att susa ner för backar både på jobbet och hemma.

– Jag har en dotter som är åtta och hon får haka på ut, säger hon.

Lidingö är en bra pulkaö, tycker Michaela.

– Det finns många backar här. Många stora, men det finns också många gläntor nära bostadsområden där man kan gå ut efter middagen.

En bra pulkabacke handlar inte bara om själva backen, enligt Michaela.

– Jag gillar att vara ute länge så det ska var en fin plats, där man kan ha med sig varm choklad och kanske grilla korv, säger hon.

Och så får det gärna vara naturskönt.

Nyfiken på Michaelas bästa backar? Läs guiden nedan.

6. Bakom Kantarellen vid Högsätra skola

Betyg: 3 pulkor.

Plus: För de yngsta. Minus: Bara för dem.

För vem: "De allra minsta. Här är backen som erbjuder spännig för pyttesmå åkare. En kort och bra liten backe dit många dagmammor tar sina grupper".

7. Fotbollsplanen vid Högsätra

Betyg: 3 pulkor.

Plus: gott om plats. Minus: läget.

För vem: "Sex år och uppåt. En rolig och lång backe som är stor och rymmer många. Men den landar mot en parkeringsplats där staket saknas, det finns bara en liten avgränsning. Är det isigt kan man glida förbi den".

8. Larsbergsparken

Betyg: 5 pulkor

Plus: Faciliteter och atmosfär. Minus: En gångväg högst upp i backen.

För vem: "Alla! det här är min barndoms backe! Är du tre år kan du bli uppdragen en liten bit, är du 38 kan du åka hela vägen uppifrån. Backen är lång och brant och ligger intill lekparken i Larsberg med bänkar, bord, två grillar samt bajamaja. Ett extraplus för härlig atmosfär på platsen. En liten varning för en gångväg, som måste passeras om man åker högst uppifrån. Se upp om folk som promenerar där".