GARAGEBRAND. En bil började under torsdagsmorgonen att brinna i ett garage under ett bostadshus i Flemingsberg. Foto: Sal Idriss / Byrd

Omfattande garagebrand under bostadshus – stor rökutveckling

En bil började under morgonen brinna i ett garage under ett bostadshus i Flemingsberg. "Det är en jäkla rökutveckling", säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

  • Publicerad 09:54, 11 mar 2021

Larmet kom in som ett automatlarm klockan 08.25 på torsdagsmorgonen. Kort därefter började närboende att ringa.
När brandkåren kom på plats kunde de konstatera att minst en bil brann i garaget.

– Det är jäkla rökutveckling och svårt att ta sig in. Prognosen är att vi kommer vara kvar i minst två, tre timmar till, säger Lars-Åke Stevelind.

30-tal brandmän på plats

Personal från fyra stationer var under förmiddagen på plats – och ytterligare en station är på väg för att hjälpa till. Totalt rör det sig om ett 30-tal personer.

Inga personskador

Brandkåren har säkerställt att ingen rök sprider sig upp i trapphusen över garagen. Det finns heller inga rapporter om personskador.

– Eftersom vi har koll på rökutvecklingen arbetar vi nu lugnt och metodiskt med att släcka den här branden. Vi är lite försiktiga eftersom vi ännu inte vet om det är en elbil eller inte som har fattat eld, säger Lars-Åke Stevelind

Tills arbetet är klart på plats kommer ingångarna till det aktuella garaget vara avspärrat.

Foto: Sal Idriss / Byrd