En julklapp så god som någon levererades av Enköpings kommun lagom till julledigheten. Det omdiskuterade Fannakorset, som gett upphov till ibland långa trafikköer på morgnar och kvällar, ska byggas om. Korsningen Bangårdsgatan/Stockholmsvägen, intill Tennisklubben, blir en cirkulationsplats.

– Projekteringen för detta bygge har pågått i cirka åtta månader, sedan har själva Fannakorsningen varit med länge i diskussionerna om att den behöver byggas om. Den har länge haft problem med trafikstockningar på morgon och kvällar, säger Jörgen Wihlner, avdelningschef för park och gata vid Enköpings kommun.

Påbörjas i mars

I mars är planen att vatten- och avloppsledningar på platsen ska bytas ut innan själva bygget av rondellen kan ta fart. Enligt Jörgen Wihlner tror man att själva cirkulationsplatsbygget kan inledas någon gång under våren/sommaren 2021.

– Själva cirkulationsplatsen beräknas vara klar i november 2021, säger han.

Stängs platsen av för biltrafik under bygg­tiden? 

– Trafiken kommer alltid att kunna åka förbi platsen men självklart kommer det innebära trafikstörningar. Men exakt hur trafikavstängningarna kommer bli är för tidigt att svara på, säger Jörgen Wihlner.