Byggs om. Fannakorset ska byggas om till cirkulationsplats. Foto: Fredrik Gustafsson

Omdiskuterad korsning blir rondell

På insändarplats har den pekats ut som både trafikfarlig och svårpasserad. Men nu ska Fannakorset byggas om. – Har länge haft problem med trafikstockningar på morgon och kvällar, säger Jörgen Wihlner, avdelningschef, park och gata.

  • Publicerad 21:15, 2 jan 2021

Beräknas vara klar i november 2021.

En julklapp så god som någon levererades av Enköpings kommun lagom till julledigheten. Det omdiskuterade Fannakorset, som gett upphov till ibland långa trafikköer på morgnar och kvällar, ska byggas om. Korsningen Bangårdsgatan/Stockholmsvägen, intill Tennisklubben, blir en cirkulationsplats.

– Projekteringen för detta bygge har pågått i cirka åtta månader, sedan har själva Fannakorsningen varit med länge i diskussionerna om att den behöver byggas om. Den har länge haft problem med trafikstockningar på morgon och kvällar, säger Jörgen Wihlner, avdelningschef för park och gata vid Enköpings kommun.

Påbörjas i mars

I mars är planen att vatten- och avloppsledningar på platsen ska bytas ut innan själva bygget av rondellen kan ta fart. Enligt Jörgen Wihlner tror man att själva cirkulationsplatsbygget kan inledas någon gång under våren/sommaren 2021.

– Själva cirkulationsplatsen beräknas vara klar i november 2021, säger han.

Stängs platsen av för biltrafik under bygg­tiden? 

– Trafiken kommer alltid att kunna åka förbi platsen men självklart kommer det innebära trafikstörningar. Men exakt hur trafikavstängningarna kommer bli är för tidigt att svara på, säger Jörgen Wihlner.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36