Olyckan stoppar inte kvällens vattenshow

Kulturfestivalens vattenshow hölls som planerat i fredags kväll, trots olyckan kvällen innan. Showen kommer att hållas som planerat även under lördagskvällen, meddelar arrangören.

  • Publicerad 11:09, 18 aug 2018

I torsdags kväll sjönk en ponton i Strömmen, i samband med vattenshowen under Kulturfestivalen. Sex personer hamnade i vattnet. Enligt arrangören skadades ingen allvarligt.

En polisanmälan har gjorts.

Olyckan till trots, vattenshowen hölls som planerat under fredagskvällen, och kommer att hållas som planerat även i kväll, lördag, meddelar arrangören.

Terese Bonnevier är kommunikationsansvarig på Kulturfestivalen. Hon låter nöjd när hon kommenterar fredagskvällens föreställning, som hölls i strilande regn:

– Det gick jättebra, det var en superfin föreställning i regn. Ljuset blev väldigt vackert. Och det var fullt med åskådare på kajerna, flera tusen personer. Dom fick se en jättefin föreställning.

Regnet påverkade inte?

– Det här är en föreställning som görs i vatten. Oftast är det vind som är problemet. I går kväll föll det ett fint regn, och vi som var där njöt av det.