AIK:s Kristoffer Olsson. Mitt i guldstriden blev han klar för landslaget. Foto: Stefan Källstigen

Olsson om AIK:s guldchans: ”Det finns inget annat”

AIK:s Kristoffer Olsson laddar för hemmamatchen mot Örebro men drömmen om guld finns där. – Det är klart att alla tror på guld och det finns inget annat, säger han.

  • Publicerad 15:16, 5 okt 2018

AIK:s Kristoffer Olsson har precis avslutat fredagens träning på Karlberg och är fokuserad på söndagens match mot Örebro. Tidigare i veckan kom ett glädjande besked från, för honom, ett oväntat håll. Olsson blev uttagen i det svenska landslagstruppen som ska möta Ryssland och Slovakien under kommande vecka.

– Det är väldigt kul och det största man representera som fotbollsspelare. Samtidigt ett kvitto på att man gör det bra och att man är där. För min del får jag energi av det och vilket ger mig mer självförtroende, säger Kristoffer Olsson till Mitt i.

Något speciellt att dra på sig Sverigetröjan och representera hela landet

Kristoffer Olsson

Olsson har under sin tid som fotbollsspelare representerat ungdomslandslaget men nu är det mer på riktigt enligt han själv.

– Det är kul att man gått från ungdomslaget hela vägen till a-landslaget. Det är mer på riktigt nu och roligt för min del. Sedan är det något speciellt att dra på sig Sverigetröjan och representera hela landet, säger han.

Glädjande för klubben

Även AIK:s tränare Rikard Norling är glad över landslagsuttagningen.

– Det är alltid roligt när det poppar upp nya spelare till a-landslaget. Nu har vi tre spelare med, varav två i det svenska landslaget och det är klart att vi är stolta över det, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Mitt i.

Men för Norling kommer inte uttagningen som någon överraskning.

– Det kommer inte som en blixt från klar himmel. Han har varit tillräckligt bra för att blanda sig i snacket men sedan handlar det om förbundskaptenen trycker på knappen eller inte.

Allsvensk guldstrid

AIK möter Örebro hemma på Friends Arena på söndag och leder Allsvenskan med åtta poäng när det återstår sex matcher. Det skulle inte vara någon skräll om klubben tar sitt 12:e SM-guld. Kristoffer Olsson tror att guldet hamnar i Solna.

– Det är klart att alla tror på guld och det finns inget annat. Vi har satt oss i en bra position men som vi gjort tidigare tar vi en match i taget. Då ska vi nog kunna vinna, säger han och ler stort.

Olsson tror på seger

Under säsongen har AIK släppt in få mål och vunnit flera matcher med 1-0. Det resultatet tror Olsson att det blir även på söndag.

– 1-0-segrar är alltid de skönaste så… 1-0.

Men han tror också att det kommer att bli en svår och tuff match.

– Alla lag vill slå AIK och framförallt när vi leder då vill lagen slå oss ännu mer. Vi vet att vi är starka på Friends och ett bra lag med bra flow. Med hjälp av publiken vinner vi förhoppningsvis den matchen också.