Hanna Chammas försökte locka ölnördar till Barkarby. Nu startar han bryggpub i innerstan. Foto: Lucas Brischetto

Ölprofilen säljer Lilla Barkarby

Hanna Chammas har sålt Lilla Barkarby bar och matsal. Han satsar istället på mikrobryggeri i innerstan. – Det kommer att bli lite vemodigt att lämna byn, säger Hanna Chammas.

  • Publicerad 06:46, 9 jul 2018

Hanna Chammas har ett förflutet som sommelier på både Ulriksdals värdshus och Riche. De senaste femton åren har han dock drivit Lilla Barkarby bar och matsal i Barkarby. Han gjorde sig känd för att hysa en belgisk skatt på hyllorna.

– Vi har en liten ambitiös förortskrog, där vi specialiserat oss på belgiskt öl och en gedigen vinlista, summerar han sin skapelse.

Fångar sin dröm

Nu har Hanna Chammas sålt Lilla Barkarby. Han ska ägna sig helt åt drömprojektet i gamla Monks lokaler på Wallingatan i Stockholm.

– Drömmen har alltid varit att få ett eget bryggeri. Nu fick jag ett bryggeri, en matsal och en bar.

Han satsar på bryggpub

Hanna Chammas släpper alltså inte maten på gaffeln. Hans nya bryggpub Wasa är inte bara ett ställe för ölnördar, betonar han. Han vill kombinera mat och dryck och stället har fått ny meny och restaurangen har rustats upp.

– Allt ska lira.

Hanna Chammas vill att säga adjö till alla Lilla Barkarbys trogna gäster och planerar en avskedsfest redan i slutet av månaden. De nya ägarna tar över den 1 augusti i år, berättar han.

– Jag önskar dem lycka till. De kommer jobba i samma anda, säger Hanna Chammas.