Bryggeri. Fredrik Tunedal har försett stockholmarna med öl från Pang Pang Brewery i elva år. Här är han utanför lokalen i Hökarängen. Foto: Mattias Kamgren

Ölpionjär startar krog i Hornstull

I dag finns det ett mikrobryggeri i var och varannan källarlokal i Stockholm, men när Fredrik Tunedal startade Pang Pang Brewery för elva år var han lite av en pionjär. Nu öppnar han restaurang i Hornstull.

  • Publicerad 13:16, 14 okt 2021

Det är ett helt sinnessjukt bra läge.

I somras expanderade Fredrik Tunedal sin bryggeriverksamhet med att öppna bar i Pang Pangs lokaler i Hökarängen.

– Baren blev en supersuccé. Den har varit välbesökt, men framför allt har det varit jävligt kul att visa upp vårt universum och få feedback direkt från fansen.

Nu tar han nästa steg och öppnar restaurang i Hornstull. Dit har de redan en koppling, genom den serie öl de kallar Hornstullsserien.

Hökis bryggarkung drömmer om nästa steg

Det starkaste

– Generellt är det öl i det mer extrema spektrat, som att några lagrats. Ett öl är bland det starkaste i Sverige genom tiderna, med 19 procent alkohol.

Dessutom är Systembolaget i Hornstull ett av de bolag där flest Pang Pang-öl köpts, menar Fredrik Tunedal.

Under de elva år Fredrik Tunedal jobbat med bryggeriet har han rest runt en del i världen, träffat många människor inom samma och liknande skrån och fått en inblick i deras gastronomiska universum. Restaurangen blir ett hopkok av de upplevelserna.

– Det är inspirationen till allt från mat till övrig dryck, men även för musik och allmän stämning.

Att synas på

Hur det ska sammanfogas till en egen restaurang är inte klart än. Kortfattat: visionen är klar, men alla detaljer är inte på plats än.

Förhoppningen är att Pang Pang restaurang ska öppna på Långholmsgatan 34 i december.

– Det är ett helt sinnessjukt bra läge. En plats att se och synas på.