Oliver var obesegrad i MMA före debuten i UFC. Nu föll han, men spås en ljus framtid. Foto: Läsarbild Privat

Olivers UFC-dröm blev sann – debut i Globen

I helgen fick Oliver Enkamp göra debut i UFC på galan i Globen. 25-åringen från Täby hade sju raka segrar bakom sig i MMA. Nu åkte han på sin första förlust, mot fransmannen Nordine Taleb – men upplevelsen gav ändå mersmak.

  • Publicerad 08:35, 29 maj 2017

– Jag hade så jävla roligt så jag har inte ont någonstans. Jag vill tillbaka in dit igen, sa en uppvarvad Oliver Enkamp med blessyrer i ansiktet till Viasat direkt efter matchen.

Lokaltidningen Mitt i berättade för ett par månader sedan om hur Oliver Enkamp, som växte upp på en karateskola i Vaxholm, efter karatekarriären skaffat sig en bred repertoar i ringen och inlett en framgångsrik proffskarriär i MMA. Han nämnde då att ett mål var att nå UFC, den största och mest kända organisationen.

Ersatte skadad norrman

Nu fick han chansen på hemmaplan, i Globen, efter ett sent avhopp från den skadade norrmannen Emil Meek.

– Jag kände ingen nervositet, men jag hade behövt ett lite längre camp för att få in fysträningen och orka tre ronders krig och ge tillbaka hela vägen, säger Oliver Enkamp till Viasat.

Fick Globen att koka

Den 35-årige fransmannen Nordine Taleb stod för motståndet och trots kort tid för förberedelse fick Oliver Enkamps insats Globen att koka.

Han stod distansen ut, men föll efter ett enhälligt domslut med siffrorna 27–30, 27–30, 28–29, och hyllades efter matchen av bland andra sin motståndare som spådde att Oliver Enkamp har en bra karriär framför sig.